Sam schiet de mooiste plaatjes voor de gemeente Raalte

Sinds vorig jaar heeft de gemeente Raalte er een ‘razende reporter’ bij, namelijk Sam Rijkers. Sam gaat elke woensdag de dorpen en het buitengebied van de gemeente Raalte in om mooie foto’s te maken van bijvoorbeeld landschappen, de omgeving en herkenbare plekken uit de gemeente. 

Sam komt uit Heino en woont nu in Raalte. Hij heeft op het Carmel College Praktijkonderwijs gezeten en werkt begeleid bij Beaphar in Raalte via stichting Werk Raalte. Sam vertelt: “Ik vind het werk daar heel leuk, het is een fijn bedrijf. Op woensdag ben ik vrij en ga ik op pad als fotograaf voor de gemeente. Daarnaast vind ik het ook leuk om te sporten.”

Fotografie

Fotograferen is al een lange tijd een hobby van Sam. “Toen ik jonger was maakte ik al foto’s van bijvoorbeeld mijn ouders, maar dat deed ik toen nog met mijn telefoon. Begin dit jaar heb ik een camera gekocht om toch wat meer met fotografie te gaan doen. Mijn vader heeft mij geholpen, hij houdt ook van foto’s maken. Hij zat bij fotoclub Salland.”

Met de camera op pad

“Nadat ik een foto had ingestuurd naar de Facebookpagina Leven in Raalte kreeg ik een berichtje van iemand bij de gemeente: of ik het leuk vond om ook voor de gemeente soms foto’s te maken. Dat leek mij superleuk! Ik ga dus voor de gemeente op pad en neem mijn camera mee. Soms zie ik dan wat moois, zoals toen die weerspiegeling in het kanaal. Dan maak ik daar een foto van.”

Sam tegenkomen

De gemeente Raalte is trots en blij dat Sam op deze manier een kans krijgt om zijn hobby voor fotografie samen met ons op te pakken en in ons ook een maatje vindt. Dus kom je Sam met zijn camera ergens in de gemeente Raalte tegen? Dan is de kans groot dat je zijn foto’s snel ergens in de krant, of op de website of sociale media-kanalen van de gemeente Raalte tegenkomt!