Recht op geheimhouding van persoonsgegevens

14 december 2022
Algemeen

 

Als inwoner van de gemeente Raalte sta je ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP).  De overheid mag deze gegevens altijd inzien en gebruiken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je kinderbijslag, studiefinanciering of pensioen ontvangt.

Soms vragen ook anderen om je persoonsgegevens, bijvoorbeeld een zorginstelling, de stichting interkerkelijke ledenadministratie (SILA) of een goed doel. Wil je niet dat jouw gegevens aan zulke organisaties worden doorgegeven? Dan kun je dit aangeven. Je vraagt de gemeente dan om een  zogeheten verstrekkingsbeperking: in de volksmond geheimhouding genoemd. Om geheimhouding aan te vragen,  hoef je geen reden op te geven en je kunt de geheimhouding op elk moment weer laten stoppen.

Meer informatie over geheimhouding vind je op www.raalte.nl/geheimhouding-persoonsgegevens-verzoek. Je kunt daar ook inloggen met je DigiD en je aanvraag geheimhouding in enkele minuten regelen. Uiteraard kun je ook op afspraak aan de balie je aanvraag geheimhouding indienen.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via