Centrum Raalte

Plannen voor vereniging van vastgoedeigenaren Raalter centrum

25 mei 2023
Algemeen

Hoe houden we het centrum van Raalte bruisend en gezond? Met het vernieuwde plein zijn de eerste stappen gezet. Maar een florerend centrum heeft meer dan dat. Vastgoedeigenaren spelen hier ook een belangrijke rol in. Een aantal enthousiaste vastgoedeigenaren gaat onderzoeken of zij zich als collectief kunnen verenigen.  Zo kunnen ze beter samenwerken en één gesprekspartner vormen voor gemeente en ondernemers. 

Wethouder Breun Breunissen: “Het centrum staat er goed voor, maar ook Raalte heeft te maken met uitdagingen. Denk hierbij aan leegstand, verduurzaming en concurrentie van online winkels. Voor een toekomstbestendig en economisch gezond centrum is een goede samenwerking essentieel. Het praat een stuk makkelijker als ook de vastgoedeigenaren verenigd zijn. ”

Eén aanspreekpunt

Gemeente Raalte heeft een extern bureau opdracht gegeven om te helpen bij het opzetten van een collectief van vastgoedeigenaren. Deze begeleiding bleek in andere gemeenten erg waardevol. Begeleider Willy Haarman: “Het gedrag van de consument verandert en daarmee ook de functie van het centrum. We gaan van een ‘place to buy’ naar ‘place to be’, waarbij verblijven, wonen en elkaar ontmoeten steeds belangrijker wordt. Vastgoedondernemers zijn ontzettend belangrijk bij deze transformatie. Door de krachten te bundelen krijgen we meer gedaan. De komende tijd onderzoeken we samen de mogelijkheden.”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via