(Plaag)dieren / Ongedierte /Dode dieren

Plaagdieren

Overlast van plaagdieren (konijnen, mollen, ratten, muizen, roeken, kraaien, steenmarter en wespen) wordt alleen bestreden in de openbare ruimte. Voor overlast van plaagdieren op eigen terrein kunt u een particulier bestrijdingsbedrijf inschakelen.

Meldingsformulier

Heeft u overlast van plaagdieren in de openbare ruimte? Dan kunt u dit melden via Meldpunt Openbare Ruimte

Bijen

Heeft u overlast van een bijenzwerm. Dan kunt u contact opnemen met de Sallandse Bijenvereniging st. Imelda in Raalte. De imkers van de bijenvereniging zijn bereid de zwerm bijen te scheppen.

Heeft u een dood of gewond dier aangetroffen op de weg? Meld dit bij de dierenambulance. Zij zorgen ervoor dat het dier opgehaald wordt. Wanneer u zelf met een dier naar de dierenarts gaat, dan zijn de kosten voor eigen rekening. 

Dode vogels en vissen in waterpartijen kunt u melden bij  Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Eikenprocessierups

De overlast van de eikenprocessierups is op dit moment in heel Nederland groot. Ook in onze gemeente. Vanwege het grote aantal meldingen is het niet mogelijk om alle plekken waar eikenprocessierups voorkomt te bestrijden. De prioriteit ligt bij de bestrijding van plekken waar veel kinderen komen (zoals scholen) en daarna bij drukbezochte plekken. 

Meldingsformulier

Via Meldpunt Openbare Ruimte geeft u de melding door aan de gemeente.