youth-child iconOpvang Summercamp

Tijdelijke noodopvang minderjarige asielzoekers op Summercamp Heino 

Summercamp Heino gaat opnieuw tijdelijk fungeren als opvanglocatie. Het gaat om noodopvang voor kinderen tussen de 15 en 18 jaar oud. Zij verblijven zonder familie in Nederland. In de periode van 3 november 2022 tot uiterlijk 27 maart 2023 zijn voor deze jonge asielzoekers in maximaal 150 opvangplekken beschikbaar. Om de opvang bij Summercamp zorgvuldig af te ronden is de einddatum met één week verlengd.

De gemeente Olst-Wijhe organiseert de opvang in samenwerking met de Veiligheidsregio IJsselland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Summercamp. Omdat Summercamp direct tegen het dorp Heino aanligt, is er een nauwe samenwerking met de gemeente Raalte.  

Waarom opvang?

Er zijn dringend extra opvangplekken nodig in Nederland. Begin oktober werden gemeenten door staatssecretaris Van der Burg opgeroepen om voor 1 januari 1700 extra opvangplekken voor minderjarige asielzoekers te bieden. Deze tijdelijk opvang draagt hieraan bij.

Het gaat om noodopvang van kinderen tussen de 15 en 18 jaar oud, die zonder familie in Nederland verblijven. Ze komen hoofdzakelijk uit Syrië en Eritrea. Summercamp is hiervoor - als kamplocatie voor jeugdgroepen - een zeer geschikte locatie. Verspreid over het park staan verschillende groepshuizen waar de kinderen gaan verblijven. Het COA zorgt voor de noodzakelijke begeleiding van deze kinderen. 

Meer informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat de tijdelijke noodopvang op Summercamp vragen oproept. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met antwoorden op de meest gestelde vragen.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via