Opruimactie weesfietsen station Raalte en Heino

De stations in Raalte en Heino staan vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. We noemen dit ook wel weesfietsen. In mei houdt de gemeente Raalte een opruimactie op de stations waarbij deze weesfietsen worden verwijderd.

Hoe werkt de opruimactie?

Tijdens de opruimactie krijgen alle fietsen in de fietsenstalling op het station in Raalte en Heino een geel label. Heeft jouw fiets een geel label en gebruik je de fiets gewoon? Haal dan het label van je fiets en gooi deze in de afvalbak. Je fiets wordt niet verwijderd.

Na vier weken krijgen alle fietsen waar nog steeds een geel label aan zit een tweede label dat blauw van kleur is. Deze fietsen staan langer gestald dan toegestaan en houden onnodig plekken bezet. Twee dagen later worden deze fietsen verwijderd.

Verwijderde fietsen

De verwijderde fietsen gaan naar de gemeentewerf (Enkstraat 27, Raalte). Je kunt je fiets daar ophalen. Maak van tevoren een afspraak via 0572 – 347 799.

Neem je identiteitsbewijs mee en zorg ervoor dat je kunt aantonen dat het om jouw fiets gaat, bijvoorbeeld door je fietssleutel. Fietsen die na 13 weken nog steeds op de gemeentewerf staan, gaan naar maatschappelijke doelen of de schroot.