Woningaanpassing

Om langer en veilig zelfstandig thuis te kunnen wonen, is het goed of soms zelfs noodzakelijk om bepaalde aanpassingen in uw woning uit te voeren. Zowel in een huurwoning als in een koopwoning.

Welke aanpassingen aan mijn woning zijn mogelijk?

U kunt denken aan kleine aanpassingen die kunnen bijdragen aan uw wooncomfort, zoals het verwijderen van drempels in uw woning of het vernieuwen van uw toilet en badkamer waarbij u rekening houdt met de hoogte van het toilet. En zou het niet prettig zijn als uw wasmachine op juiste hoogte staat?

Maar ook woontechniek kan heel prettig voor u zijn, zoals het bedienen van uw lampen met een afstandsbediening. Ook het verwijderen van kleedjes of andere obstakels helpen u om te voorkomen dat u valt.

Advies nodig?

Heeft u door ziekte of ouderdom een kleine aanpassing nodig? Bijvoorbeeld in uw badkamer of toilet? Dan kan op verwijzing van de huisarts een ergotherapeut u adviseren welke aanpassingen nodig zijn. Een installateur kan u vertellen welke aanpassingen in uw huis mogelijk zijn.

Wat kan de gemeente doen?

De gemeente geeft een vergoeding voor woningaanpassingen of losse woonvoorzieningen zoals een:

  • toiletstoel
  • traplift
  • het vervangen van een bad voor een douche
  • drempelhulpen
  • tillift

Kleine aanpassingen, zoals kleine wandbeugels worden meestal niet vergoed.

Een vergoeding voor een woningaanpassing?

Voor vragen over het vergoeden van een woningaanpassing of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het sociaal loket. Er wordt dan een afspraak gemaakt om bij u thuis te kijken. Tijdens deze afspraak kijken we wat er nodig is en wat u eventueel zelf kunt regelen.

We denken graag met u mee en vertellen u hoe het realiseren van een woningaanpassing in zijn werk gaat.

Als u van ons een woningaanpassing vergoed krijgt dan moet u een Eigen bijdrage betalen. Tijdens het huisbezoek vertellen we u daar alles over.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u bellen met het sociaal loket (0572) 34 77 99