Opvang Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Raalte 

De gemeente Raalte gaat op twee locaties binnen de gemeente Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Dit om een bijdrage te leveren aan de vraag die het Rijk heeft gesteld aan de veiligheidsregio’s. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn gevraagd om per regio voor minimaal 2.000 vluchtelingen opvang beschikbaar te stellen. Vanaf 25 maart tot 9 april opvang is op Summercamp Heino voor 90 vluchtelingen opvang beschikbaar.

In de gemeenten die onder de veiligheidsregio IJsselland vallen, worden opvanglocaties beschikbaar gesteld om deze mensen voor een langere periode op te vangen. Voor ongeveer 100 vluchtelingen zijn er opvangplekken in de gemeente Raalte beschikbaar.

Locaties

Vanaf woensdag 23 maart worden 20 vluchtelingen opgevangen op de Sallandshoeve in Nieuw Heeten. Vanaf donderdag 24 maart is er op dit moment voor 80 vluchtelingen plek op de Statenhorst (Huis ter Heijne) in Heino. Het betreft een opvang voor een langere periode waarvan de exacte duur nog niet bekend is. Burgemeester Martijn Dadema: “Beide locaties hebben passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen enorm dat deze locaties beschikbaar worden gesteld. Ook de enthousiaste hulp die onze inwoners bieden, stellen we enorm op prijs”.

Informatie

De gemeenten Raalte geeft informatie over de vluchtelingenopvang op www.raalte.nl/oekraine. Voor overige vragen kunt u bellen met de gemeente Raalte via 0572-347799. Wilt u hulp aanbieden of spullen doneren? Dan kunt u contact opnemen met Salland voor Oekraïne info@sallandvooroekraine.nl.