Informatie voor ondernemers

De Russisch-Oekraïense oorlog heeft grote gevolgen, ook voor Nederlandse ondernemers. Veel ondernemers zitten met vragen over de gevolgen voor hun medewerkers in Oekraïne en omgeving. Ook zijn er vragen over de precieze uitwerking van de sancties op hun import en export uit en naar Rusland en Belarus. Verder zijn er vragen over beschikbaarheid van energie, grondstoffen en over cybersecurity.

Meldpunt knelpunten Russisch-Oekraïense oorlog

Ondernemers die sinds de inval van het Russische leger in Oekraïne problemen ondervinden, kunnen met hun knelpunten terecht bij het meldpunt van VNO-NCW en MKB-Nederland. Dat kan door te mailen naar oekraine@vnoncw-mkb.nl.

Veel gestelde vragen over de gevolgen van het conflict in Oekraïne voor de handel

Sinds de Russische inval in Oekraïne komen er veel vragen binnen van ondernemers over de gevolgen van dit conflict voor de handel. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u antwoorden op veel gestelde vragen in verband met de situatie tussen Rusland en Oekraïne.

Ook heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een Ondernemersloket Sancties Rusland en Belarus geopend. Het loket is telefonisch en via de chat bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur via 088 042 42 42 (kies optie 0 en daarna 3). Via de mail is het loket 24/7 beschikbaar. Antwoord binnen drie werkdagen.

Informatie voor ondernemers die relaties hebben met Oekraine, Rusland en Belarus

Op de website van MKB Trade Office staan diverse informatiepunten op een rij voor organisaties die relaties hebben met Oekraïne, Rusland en Belarus.

Contactpersonen bij de gemeente Raalte

Macha Haerkens

Telefoonnummer 06 306 944 19

E-mailadres: macha.haerkens@raalte.nl

 

Pieter Nijland

Telefoonnummer: 06 102 333 48

E-mailadres: pieter.nijland@raalte.nl