Nominatie Goudhaentje 2022 geopend

De inschrijvingen voor het Goudhaentje zijn weer gestart. Iedereen kan een project of initiatief nomineren voor deze waarderingsprijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte maakt burgemeester Martijn Dadema de winnaar bekend. De winnaar gaat naar huis met een cheque van maar liefst 1.000 euro, een mooie trofee ontworpen door Raalter kunstenaar Marije Gies én ontzettend veel trots.

Burgemeester Martijn Dadema: “Ook dit jaar hebben onze inwoners weer prachtige initiatieven opgezet. Deze initiatieven dragen bij aan een fijnere gemeente. We zijn ontzettend trots op de initiatiefnemers en willen deze graag in het zonnetje zetten. Daarom reiken we elk jaar het Goudhaentje uit.”

Meedoen

Ken jij een mooi project of initiatief dat volgens jou een Goudhaentje moet winnen? Dan is dit het moment om actie te ondernemen. Iedereen kon tot en met 25 november zijn of haar favoriete projecten nomineren. Een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema kiest voor elk Goudhaentje drie finalisten. Vanaf midden december kan iedereen stemmen op een van de finalisten.

Wanneer maakt een initiatief kans op een Goudhaentje?

Een project of initiatief maakt een goede kans om het Goudhaentje te winnen als het in de eerste plaats bijdraagt aan één van de volgende punten:

  • Inwoners van de gemeente Raalte kunnen elkaar vaker ontmoeten;
  • Mensen kunnen langer voor zichzelf en elkaar blijven zorgen;
  • Meer mensen kunnen meedoen in onze samenleving;
  • De leefbaarheid in één van de kernen verbetert.

Ook de volgende aspecten worden door de jury meegenomen in de beoordeling van de nominaties.

  • Inspireert het project andere mensen en zorgt ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen?
  • Is het origineel of onderscheidend en verdient het initiatief een steuntje in de rug?
  • Is het geen eendagsvlieg, maar een echt blijvertje in onze gemeente?

Eerdere Goudhaentjes

Veel verschillende organisaties en verenigingen werden al genomineerd of wonnen een Goudhaentje. Bijvoorbeeld: De vrienden van de Tippe, Energiecoöperatie Endona, Stichting Lef, Muziekestafette Heino, Luttenberg 700 en Zwembad ’t Siel . Projecten of mooie initiatieven die al eens eerder zijn genomineerd, kunnen ook opnieuw worden aangemeld.