NK tegelwippen is gestart!

21 maart 2023
Algemeen

Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 doet gemeente Raalte weer mee aan het NK Tegelwippen. Vorig jaar hebben we samen met alle inwoners 21.133 tegels gewipt, goed voor een prachtige plaats in de top 10 te komen! Meedoen kan door de gewipte tegels op te geven via de landelijke website www.nk-tegelwippen.nl

Waarom is tegelwippen belangrijk?

Wateroverlast door hoosbuien, extreme hitte en langdurige periodes van droogte komen door klimaatverandering steeds vaker voor. Meer groen en minder stenen zorgen ervoor dat regenwater beter de grond in kan zakken en het op hete zomerse dagen veel koeler aanvoelt. 

Tegels vervangen voor groen 

Inwoner Astrid Paalman trapt het NK Tegelwippen in Raalte af door de eerste tegels te wippen. Ze roept iedereen in Raalte op om in actie te komen: “Draag ook jouw steentje bij door een tegel te wippen! Wip tegels uit je tuin en plant mooie bloemen, struiken of een boom. Geef je gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl. Zo maken we samen Raalte kampioen.” De komende maanden zal gemeente Raalte op verschillende manieren aandacht besteden aan het NK Tegelwippen en inwoners en ondernemers oproepen om in actie te komen. 

Bekijk hier de oproepvideo van Astrid. 

Gemeente betaalt deel van de kosten met klimaatsubsidie 

Tegels wippen in Raalte is nu extra interessant! Met de klimaatsubsidie betaalt de gemeente een deel van de kosten als inwoners tegels wippen en groen aanleggen. De subsidie is ook beschikbaar voor andere maatregelen zoals het afkoppelen van de regenpijp, aanleggen van een groen dak, plaatsen van een regenton-, -zuil of -schutting, een boom planten of regenwater hergebruiken. De subsidie geldt voor inwoners die aan de slag gaan in hun eigen tuin maar ook voor groepen inwoners die bijvoorbeeld samen met hun buren hun straat willen aanpakken. Meer weten over de subsidie en de mogelijkheden om zelf of samen met anderen aan de slag te gaan? Ga naar www.raalte.nl/klimaatsubsidie.    

Over het NK Tegelwippen 

Het NK Tegelwippen wordt voor het vierde jaar op rij georganiseerd door een groot aantal groene organisaties in Nederland. Ruim 100 gemeenten verspreid over het hele land gaan de strijd aan. De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.

Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2023 . Meer informatie over het NK lees je hier.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via