Start kaveluitgifte nieuwbouwplan De Kleine Hagen

De gemeente Raalte start met de uitgifte van dertien kavels in nieuwbouwplan De Kleine Hagen in Laag Zuthem. Het gaat om fase 2. Het plan biedt ruimte voor drie kavels voor een vrijstaande woning, zes kavels voor een twee-onder-één-kap woning en vier kavels voor geschakelde woningbouw.  

Wethouder Wout Wagenmans: “We vinden het belangrijk om in te spelen op de vraag van inwoners. Samen met Plaatselijk Belang hebben we tijdens een aantal bijeenkomsten de woonwensen in kaart gebracht. Dit heeft tot de huidige verkaveling geleid.” Alle kavels worden uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 9 maart inschrijven via Inschrijfformulier bouwkavel Laag Zuthem. Inschrijven kan tot en met 1 april 2020.

Informatieavond

Op 9 maart was er een informatieavond over het plan en uitgifteproces. Het energieloket Salland was aanwezig die belangstellenden informeerden over aardgasloos en energiezuinig bouwen.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt op woensdag 8 april om 19.30 uur in het Trefpunt in Laag Zuthem plaats. Aan de hand van een loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Degene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Bijlage

Kijk voor meer informatie over de kavels op de pagina bouwkavels gemeente Raalte.