MKB-vriendelijk Raalte gooit hoge ogen in Nederland

MKB onderzoek

Vandaag heeft MKB-Nederland de MKB-vriendelijkste gemeenten bekend gemaakt. De gemeente Raalte neemt in deze ranking de 13e plaats van Nederland in. Dit was in 2016 nog plek 381. Ook in de Regio Zwolle en de Provincie Overijssel doet Raalte het erg goed. Daar neemt zij respectievelijk plek 2 en 3 in.

Het geheim van Raalte

De tevredenheid van ondernemers met de dienstverlening van de gemeente is het resultaat van de gezamenlijke inspanning van ondernemers zelf en de gemeente om het ondernemersklimaat in Raalte te verbeteren. De Taskforce Ondernemersdienstverlening, het intensieve contact tussen de gemeente en de ondernemersverenigingen, de aanstelling van accountmanagers en een ruimtecoach én de totstandkoming van een bedrijvenregister zijn daar enkele voorbeelden van.

Wethouder Dennis Melenhorst:

“Van de 381e plek in 2016 naar de 13e plek in 2020. Dat is een fantastisch resultaat. Het bevestigt dat we als ondernemers en gemeente samen op de goede weg zitten. Tegelijkertijd geeft dit onderzoek ons duidelijk richting voor nadere verbeterpunten. Zo ben ik van mening dat we op het gebied van lokaal inkopen en het optimaliseren van het vergunningverleningsproces nog zeker stappen kunnen en moeten maken.”

Paul Maas, medevoorzitter van de Taskforce Ondernemersdienstverlening en voorzitter Kring Raalter Werkgevers:

“Een ranking is mooi, maar het begint met hoe ondernemers de dienstverlening van de gemeente ervaren.  Dit onderzoek laat zien dat het goed ondernemen is in Raalte.  Er is ruimte en er wordt meegedacht. Tegelijkertijd is er nog voldoende verbeterpotentieel. Laten we elkaar scherp houden en naar nog betere dienstverlening streven.”

De uitkomst van het onderzoek

Ondernemers waarderen het ondernemersklimaat in de gemeente Raalte met een 7.3. Het onderzoek laat niet alleen zien dat op alle beoordeelde aspecten de gemeente voldoende tot goed scoort, maar ook dat elk aspect beter wordt beoordeeld dan in de vorige meting. In 2016 scoorde de gemeente Raalte nog een 4.8 voor het ondernemersklimaat. Dit was goed voor plek 25 in Overijssel en plek 381 in Nederland.

resultaten