Militaire oefening van 16 t/m 20 mei 2022

De militaire oefening wordt gehouden van 16 mei t/m 20 mei 2022 en speelt zich af in het gebied tussen Steenwijkerland, Westerveld, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Hattem, Heerde, Olst-Wijhe, Raalte, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Deventer, Lochem, Zutphen, Voorst, Apeldoorn, Brummen en Epe.

De oefening start op 16 mei om 8:00 uur en eindigt op 20 mei om 13:00 uur. De Eenheid : Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre traint met 14 deelnemers en 6 voertuigen hun fysieke gesteldheid. Daarnaast wordt het kunnen terugkeren naar eigen troepen na afgesneden te zijn getraind. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Bij alle oefeningen maken de militairen in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Wanneer niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt worden, dan wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Verder wordt er alles aan gedaan om overlast en hinder aan derden te voorkomen.

COVID-19

De Koninklijke Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. De Landmacht moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet de Landmacht verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen de Landmacht voorkomen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten daarom ook zo veel als mogelijk gevolgd worden.

Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie,

CDC/JDV/Sectie Claims

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Telefoon 088-9568540

Jdvclaims@mindef.nl