Goudhaentjes gaan naar Heino en Luttenberg

winnaars goudhaentje met Martijn

Het Goudhaentje 2020 voor een bijzonder initiatief is gewonnen door stichting Fonds voor Ons uit Heino. Het speciale Goudhaentje voor een bijzonder initiatief in Coronatijd ging naar Samen Sterk Luttenberg. Ook de Bottermarkt en het Soepcafé vielen in de prijzen.

Burgemeester Martijn Dadema reikte de Goudhaentjes met bijbehorende cheques uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte. De Goudhaentjes zijn genomineerd door inwoners, door de jury teruggebracht tot een top 3 en vervolgens is er massaal gestemd door inwoners.

De winnende initiatieven ontvingen beide een cheque ter waarde van 1000,- euro en een kunstwerk, ontworpen en gemaakt door Marije Gies. De andere finalisten voor het reguliere Goudhaentje waren de Bottermarkt Raalte en Soepcafé Heino. De Bottermarkt eindigde op de tweede plaats en ging naar huis met een cheque van 500,- euro, het Soepcafé won 250,- euro.

Samen Sterk Luttenberg

Een initiatief dat meerdere malen door het publiek is genomineerd voor het Goudhaentje in coronatijd is Samen Sterk Luttenberg. Ook de jury van Goudhaentje vond dit initiatief een duidelijke winnaar. De mensen achter Samen Sterk Luttenberg hebben het afgelopen jaar laten zien hoe je door middel van een uitzending een dorp kunt verbinden en eenzaamheid kunt tegengaan. Vanuit het gemeenschapscentrum Elckerlyc was er op 9 mei dag lang radio met muziek en interviews over Luttenbergers in coronatijd. Er werden verzoekjes gedraaid, er waren er prijzen te winnen én er waren reporters op pad in het dorp.

Fonds voor Ons

Fonds voor Ons uit Heino is een initiatief van inwoners, organisatie en kerken in de gemeente Raalte. Als stichting zet ze zich in voor alle inwoners van de gemeente Raalte. Mensen die ondanks alle bestaande voorzieningen toch in financiële problemen komen kunnen zich aanmelden voor noodhulp. Op deze manier kan het Fonds voor Ons voor veel mensen in onze gemeente het verschil maken. Na het sluiten van de stembussen kwam Fonds voor Ons als winnaar van het Goudhaentje uit de bus.

De jury

De jury bestond uit: Martijn Dadema, Flip Jonkman (Winnaar Goudhaentje 2019 met de muziekestafette Heino), Silvia Nikamp (Raadslid Gemeente Belangen), Debby Steevensz (Plaatselijk belang Lierderholthuis) en Loes Kater (directeur-bestuurder ZGR).

De online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte, met daarin de nieuwjaarsspeech van burgemeester Martijn Dadema en de uitreiking van de Goudhaentjes is terug te kijken via www.raalte.nl/nieuwjaarsreceptie