Belangrijke informatie over de Nederlandse Identiteitskaart

Balie paspoort

Op de identiteitskaart afgegeven sinds 4 januari 2021 zit een inlogfunctie die via DigiD geactiveerd kan worden. Helaas hebben we gemerkt dat er na het aanzetten van de inlogfunctie een storing in de chip ontstaat. Hierdoor kan het voorkomen dat de kaart met een documentscanner niet goed wordt uitgelezen, bijvoorbeeld bij een bank of ziekenhuis als hier gebruik wordt gemaakt van een documentscanner.

Deze storing doet zich niet voor bij paspoorten. Het gaat dus alléén om de Nederlandse Identiteitskaart. Het gaat hierbij om documenten met een afgiftedatum tussen 4 januari 2021 en 17 maart 2021.

In de brief die u ontvangt (vanaf 25 maart 2021) van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens staat precies wat u kunt doen.

In het kort

  • Met de huidige Nederlandse Identiteitskaart kunt u gewoon reizen.
  • Tot 1 september kunt u kosteloos een nieuwe Nederlandse Identiteitskaart aanvragen. U moet hiervoor zelf de afspraak inplannen.
  • De pasfoto die u heeft ingeleverd bij de eerder afgegeven Nederlandse Identiteitskaart kunnen we opnieuw gebruiken. U hoeft dus geen nieuwe pasfoto’s te laten maken.