living-household iconNieuw Heeten

Informatie over Nieuw Heeten

Aan de oostzijde van de gemeente Raalte, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, ligt Nieuw Heeten. Dit is een dorp met ruim 1.100 inwoners.

In Nieuw Heeten vind je een kerk, een basisschool en een gemeenschapshuis. Net buiten het dorp ligt de Sallandshoeve, een compleet en populair bungalowpark.

Ontstaan

Zoals in meerdere dorpen van de gemeente Raalte begon de ontwikkeling van Nieuw Heeten pas, nadat de kerk gebouwd was. In 1923 werd de parochiekerk St. Joseph ingewijd. Naast de kerk staat de St Jozefschool, die in dezelfde periode werd gebouwd.

Wonen en werken

Na een periode van rust ontwikkelt het dorp zich de laatste jaren op diverse terreinen, vooral dankzij de zeer actieve vereniging ‘Plaatselijk Belang’. Er is ruimte voor woningbouw en werkgelegenheid. Aan de rand van het dorp zijn nieuwe bedrijven gevestigd. Het bedrijventerrein ligt aan een drukke provinciale weg ( N322) tussen Raalte en de A1.

De saamhorigheid onder de bevolking houdt Nieuw Heeten leefbaar. Met hulp van vrijwilligers blijft het gemeenschapshuis Het Timmermanshuis in stand en sporters maken dankbaar gebruik van het sportpark De Belte.

Plaatselijk belang

Op de website van plaatselijk belang vind je meer informatie over de activiteiten in Nieuw Heeten.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via