event iconNetwerkbijeenkomst voor evenementorganisatoren uit de gemeente Raalte

In de gemeente Raalte houden we van een feestje! We zijn trots op onze evenementen en alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Daarom nodigen we je uit om onze waardering voor jouw inzet te tonen en de banden tussen de gemeente, hulpdiensten en evenementorganisatoren te versterken.

  • Woensdag 6 maart
  • Inloop vanaf 19:00 uur, start om 19:30 uur
  • Hoftheater (Voorhof 2, Raalte)

Het programma

  • Laat je inspireren door Johan Kampman, (online)communicatie chef en creatief organisator van onder andere Zwarte Cross en Mañana Mañana.
  • Neem deel aan verschillende kennissessies met medewerkers van de gemeente en de hulpdiensten.
  • Maak kennis met andere organisatoren uit de gemeente.

Neem deel aan interactieve sessies

Tijdens de avond zijn er twee sessierondes, waarin je kunt kiezen uit drie verschillende sessies. In het aanmeldformulier geef je aan welke twee sessies je graag wil bezoeken en wij zorgen verder voor jouw persoonlijke programma.

Veiligheid is van essentieel belang, zowel voor de bezoekers als voor de omgeving van je evenement. Hierin hebben wij als gemeente en jij als organisator een gezamenlijk belang. Jij, als organisator, speelt een cruciale rol in het waarborgen van deze veiligheid. Maar hoe pak je dit effectief aan, wat moet in het plan staan, maar vooral ook niet in staan? Ontdek het met de Event Farm! Wij hebben hen ingehuurd om een praktisch hulpmiddel voor de organisatoren in onze gemeente te ontwikkelen. Dit hulpmiddel omvat drie handige templates, afgestemd op verschillende typen evenementen. Tijdens deze interactieve sessie nemen Mark en Simone je mee in de nut en noodzaak van een veiligheidsplan en hoe dit in de templates terugkomt. Ideaal voor je volgende vergunningaanvraag.

De GHOR, oftewel de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, speelt een sleutelrol bij evenementen als het gaat om geneeskundige en gezondheidskundige aspecten bij evenementen. Ze zijn een belangrijke adviseur voor de gemeente op dit gebied. In deze sessie duiken we in de wereld van evenementenzorg. De GHOR deelt kennis over belangrijke risico's en de Veldnorm Evenementenzorg. Ze leggen uit wat hun rol inhoudt, hoe deze zich verhoudt tot de gemeente en hoe zij jou kunnen ondersteunen bij het veilig organiseren van jouw evenement. Denk hierbij aan het opstellen van een Veiligheidsplan of een gezondheidsplan, de GHOR vertelt je alles wat je moet weten. Bovendien, heb je vragen? Stel ze gerust en krijg direct antwoord!

Het aanvragen van een vergunning is een verplichte stap in het organiseren van een veilig evenement. Tijdens de aanvraag beoordeelt de gemeente, samen met adviseurs van de hulpdiensten (Veiligheidsregio IJsselland), of jouw veiligheidsplan van voldoende kwaliteit is. Dit zorgt ervoor dat je als organisator met vertrouwen het evenement mag organiseren. Het aanvragen van een evenementenvergunning kan daarom een hele klus zijn. Echter, met onze nieuwe digitale aanvraagomgeving wordt het indienen van de aanvraag anders en slimmer! Eén van onze vergunningverleners demonstreert hoe je efficiënt een aanvraag indient. In deze sessie deelt hij ervaringen van andere organisatoren. Ook ontdek je hoe je jouw aanvraag snel en doeltreffend indient. Bovendien leggen wij uit hoe je eenvoudig in contact komt met de vergunningverleners, hoe je jouw vragen kunt bespreken, en problemen bij de aanvraag kunt aanpakken. Dit wil je niet missen!

Ontdek de Marktplaats & Meet & Greet Area

Marktplaats

Loop rond op de Marktplaats en ga het gesprek aan met diverse partijen. Ontmoet vertegenwoordigers van de gemeente gespecialiseerd in vergunningverlening, veiligheid, toezicht-handhaving en beheer. Ook zijn er vertegenwoordigers van de hulpdiensten aanwezig, evenals leden van de Gehandicapten Adviesraad Raalte en EHBO Raalte. Een perfecte gelegenheid om waardevolle informatie op te halen en te netwerken.

Meet & Greet Area

Grijp de kans om met andere organisatoren te spreken die wellicht dezelfde vragen hebben of al oplossingen hebben gevonden. Samen bereiken we meer. In een speciaal gereserveerde ruimte kun je sparren, ideeën uitwisselen en ervaringen delen. Heb je al een vraag? Deel deze gerust vooraf via het aanvraagformulier. Wij kijken dan of we een match voor je kunnen vinden en een meet & greet kunnen opzetten.

Toegankelijkheid en speciale voorzieningen

Heb je specifieke behoeften of vragen over de toegankelijkheid en voorzieningen in het Hoftheater? Laat het ons via het aanmeldformulier weten. We nemen dan contact met je op om je te informeren en te ondersteunen.

Meld je uiterlijk 28 februari aan! 

We kijken ernaar uit je te ontmoeten en samen te werken aan fantastische evenementen in onze gemeente.

Aanmeldformulier Netwerkbijeenkomst Evenementorganisatoren