money-debts-handle iconMeedoen 18+

Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportclub, zwemles of een concertbezoek. Dit noemen we de regeling Meedoen. Ook internetkosten vallen onder de regeling.

De hoogte van de bijdrage voor sociaal, sport, culturele of educatieve activiteiten voor inwoners van 18+ is € 293,00 (2023) per persoon per jaar.

Voorwaarden
  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Het (gezamenlijke) inkomen bedraagt niet meer dan 120% van de bijstandsnorm die voor jou van toepassing is. 
  • Het (gezamelijke) vermogen bedraagt niet meer dan de vermogensgrens die voor jou van toepassing is. 
  • Je ontving de afgelopen 12 maanden niet eerder de regeling Meedoen. 
Aanvragen

Je kunt de aanvraag digitaal en per papieren formulier doen. Wanneer je een aanvraag digitaal wilt doen, heb je DigiD nodig. Zodra de digitale aanvraag door ons ontvangen is, ontvang je een ontvangstbevestiging. Heb je een partner? Vul dan ook de verklaring meedoen 18+ partner in.

Een papieren aanvraagformulier regeling meedoen kun je bij de gemeente inleveren of naar ons opsturen. Je mag het formulier ook mailen naar info@raalte.nl.

Ontvang je op dit moment algemene bijstand? Of ontvang je een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) van de SVB? In dat geval hoef je bij de aanvraag Meedoen geen bewijsstukken te voegen. De gegevens zijn dan al bij ons bekend. Heb je een ander inkomen? Vul dan ook het inlichtingenformulier in. Bij dit formulier moet je bewijsstukken voegen van het inkomen en van het vermogen. Op het formulier staat uitgelegd om welke gegevens het gaat.

Regeling Meedoen voor kinderen (18-)

Er is ook een regeling Meedoen voor kinderen. De aanvraag voor een bijdrage voor kinderen tussen de 0 en de 18 jaar kun je indienen bij Stichting Leergeld. Meer informatie vind je op meedoen voor kinderen

Contact

Je kunt voor meer informatie contact opnemen met het sociaal loket.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via