Meedoen 18+

De regeling Meedoen helpt inwoners met een laag inkomen in de kosten voor bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportclub, zwemles of een concertbezoek. Ook internetkosten vallen onder de regeling.

De hoogte van de bijdrage voor sociaal, sport, culturele of educatieve activiteiten voor inwoners van 18+ is € 294 per persoon per jaar.

Let op: 

Ontvang je algemene bijstand en/of periodieke (maandelijkse) bijzondere bijstand? Dan zijn jouw gegevens bij ons bekend en hoef je geen aanvraag te doen. De bijdrage is op 28 maart 2024 uitbetaald. 

Ontvang je vanaf maart algemene en/of periodieke (maandelijkse) bijzondere bijstand? Dan ontvang je, na toekenning, de bijdrage zo snel als mogelijk.

Je kunt de aanvraag digitaal en op papier doen. 

Digitaal

Klik hier om de aanvraag digitaal te doenexterne-link-icoon. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Zodra wij de digitale aanvraag hebben ontvangen, krijg je een ontvangstbevestiging. 

Op papier

Download het Aanvraagformulier regeling meedoenexterne-link-icoon. Vul het formulier in en mail het naar info@raalte.nl.

Je mag het formulier ook printen en inleveren bij het gemeentehuis of stuur het naar:

Gemeente Raalte
t.a.v. domein Sociaal
Antwoordnummer 20
8100 VB Raalte

Heb je een partner?

Vul dan ook de Verklaring Meedoen 18+ partner in.

Ja, er is ook een regeling Meedoen voor kinderen. De aanvraag voor een bijdrage voor kinderen tussen de 0 en de 18 jaar kun je indienen bij Stichting Leergeldexterne-link-icoon. Meer informatie vind je op meedoen voor kinderenexterne-link-icoon

Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op:

  • Stuur een e-mail naar: sociaalloket@raalte.nl.
  • Bel naar: (0572) 34 77 99. Vertel wat jouw vraag is en we bellen je binnen 2 werkdagen terug. 
  • Heb je al een eigen consulent? Dan kan je met vragen terecht bij jouw consulent