living-household iconMariënheem

Informatie over Mariënheem

Mariënheem is een jong dorp met 1.500 inwoners ten oosten van Raalte. De rijksweg N35 en de spoorlijn Zwolle–Almelo doorsnijden het uitgestrekte grondgebied van Mariënheem. De actieve en betrokken inwoners zorgen voor een prima leefklimaat.

Wonen en werken

Nadat in 1937 de katholieke kerk werd gebouwd, begon het dorp vorm te krijgen. Tegenwoordig mag Mariënheem zich met zo’n 40 verenigingen een actieve gemeenschap noemen. Veel voorzieningen zijn dankzij de inzet van de inwoners gerealiseerd.

Het is er prettig wonen in een veilige, rustige en groene omgeving. Mariënheem heeft zich ontwikkeld tot dynamische kern en de inwoners zetten samen de schouders eronder om de leefbaarheid te behouden en te verbeteren.

Bijzonderheden

Mariënheem beschikt over het gemeenschapscentrum De Schalm, sportcomplex ’t As-spel, een manege en een jeu de boulesbaan. In de zomer trekken de midzomerfeesten veel publiek. En in december zijn de Sallandse Ruiterdagen voor de mensen die van paardensport houden een niet te missen evenement.

Boetelerveld

Aan de zuidzijde van Mariënheem ligt het unieke Boetelerveld. Het natuurgebied met zeldzame flora heeft een oppervlakte van 170 hectare en is het enige restant van de uitgestrekte, vochtige heidevelden van Salland. Het gebied bestaat voor een deel uit bos, afgewisseld met open ruimten en vochtige heidegebieden.

Plaatselijk belang

Op de website van plaatselijk belang vind je meer informatie over de activiteiten in Mariënheem.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via