Maan Group groeit verder op nieuwe kavel Zegge VII

20 maart 2023
Algemeen

Op de Zegge VII is één van de grootste én laatste kavels verkocht. Maan Group gaat op 21.606 m2 grond aan de Hertzstraat een nieuw pand bouwen. De verschillende bedrijven binnen Maan Group groeien en hebben daarom meer ruimte nodig. Sjoerd Jansen van Maan Group: “De nieuwe plek gaat gebruikt worden als productie- en opslagruimte. We hopen dat eind van dit jaar de schop de grond in gaat.”

Wethouder Alexander Kreule: “De verkoop van deze kavel is een mooie ontwikkeling. Ik ben trots dat we een gedreven onderneming als Maan Group de ruimte voor groei kunnen bieden in Raalte.”

Ruimte voor innovatie

Maan Group (toen nog LC Maan Engineering) begon 26 jaar geleden als ontwikkelaar van lijm en oppervlakte technologie. Sindsdien hebben zij door te innoveren verschillende producten op de markt gebracht. Het bedrijf ontving onlangs zelfs de Koning Willem I Prijs voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap.

De Maan Group bestaat uit drie bedrijven. Bij Maan Engineering worden machines ontwikkeld die bij het maken van labels voor bijvoorbeeld de panelen- en labelindustrie minder grondstoffen vragen. Zo ontwikkelden zij een machine die het mogelijk maakt om labels zonder schutblad te produceren: de ‘linerless labels’. Maan Special Products is gespecialiseerd in de productie van precisieverbindingen en tooling voor de hightechindustrie. Maan Biobased Products ontwikkelt en produceert de Growcoon. Dit is een stek- en zaaiplughouder die ervoor zorgt dat jonge planten sneller en beter groeien, op een duurzame manier.

Verkenning nieuwe locatie

De verkoop van deze kavel betekent dat bijna alle kavels op de Zegge VII verkocht of in optie zijn. Om ook in de toekomst aan de vraag van ondernemers in de gemeente te kunnen voldoen, verkennen we nieuwe locaties om te werken in de gemeente. Deze verkenning is deel van de Groei-opgave van de gemeente Raalte. De ondernemersverenigingen worden hier ook bij betrokken.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via