Omgevingsvisie

Onze leefomgeving

Op koers naar een omgevingsvisie

Iedereen die in de gemeente Raalte woont, heeft dagelijks te maken met onze leefomgeving. Daarom maken we samen komend jaar een omgevingsvisie. Dat doen we in drie fases tot eind 2019. De eerste fase van verkennen en inventariseren is nu afgerond. Bijna 1100 inwoners dachten na over de toekomst van onze omgeving. De opbrengst van de eerste fase geeft een duidelijk beeld van wat die inwoners belangrijk vinden voor de toekomst van onze omgeving. We hebben hiervan een overzicht gemaakt met de belangrijke thema's voor Raalte. 

De tweede fase staat in het teken van keuzes maken en verder uitwerken. Ook dit doen we niet alleen, maar samen met jullie. Op een aantal thema's gaan we komend voorjaar samen de diepte in. Hoe je hieraan precies kunt deelnemen, werken we nu verder uit. We houden jullie hierover op de hoogte. Het duurt dus nog even voordat er echt een omgevingsvisie ligt.

Nominatie

Hoe we in onze gemeente samen aan de slag zijn een omgevingsvisie maken viel op. Het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet, nomineerde ons in 2018 voor de Trofee Aan de Slag met de Omgevingswet. Wethouder Wout Wagenmans: “De nominatie is een groot compliment voor iets dat we hier heel normaal vinden; verantwoordelijkheid nemen voor je eigen omgeving én altijd het gesprek met elkaar aan willen gaan. Hart van Holland is de winnaar geworden van de Trofee, maar deze nominatie is ook zeker een stimulans om zo door te gaan”.

 

Meer weten?

Meer weten?

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@raalte.nl of 0572 34 7799.

We helpen je graag verder of komen bij je langs om samen de vragen te beantwoorden.