bloemen

Laadpalen voor elektrische auto's of andere voertuigen

Elektrische auto's worden steeds populairder. Om duurzaam rijden te stimuleren plaatst de gemeente Raalte op een aantal locaties openbare laadpalen. Hiervoor werken we samen met Provincie Overijssel en Vattenfall InCharge.  Bij deze openbare laadpalen laad je altijd op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Als je in de gemeente Raalte woont en een laadpaal op eigen terrein niet mogelijk is, kun je een elektrische laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Zo bepalen we samen waar laadpalen komen.

Vind een laadpaal bij u in de buurt

Er zijn verschillende apps en websites waarmee je een laadpaal in de buurt vindt. Ga bijvoorbeeld naar www.opladen123.nl of gebruik de Vattenfall InCharge-app. Met deze app vind je alle openbare laadpalen, zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naar toe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat het niet mogelijk is om een laadpaal op  eigen terrein te plaatsen en er nog geen openbare laadpaal in de buurt is. In dat geval kun je hier een laadpaal aanvragen. Dat kost niets; je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl om een laadpaal aan te vragen.

Hoe wordt de locatie van een laadpaal bepaald?

In de gemeente Raalte wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente Raalte bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt is. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl voor meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Het tarief is €0,25 per kW exclusief btw en €0,30 per kW inclusief btw.

Ik heb een laadpaal aangevraagd via de gemeente. Wordt het mijn eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.

Wat moet ik doen bij een storing aan een openbare laadpaal?

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge-app. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-app.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via