transport iconLaadpalen

Elektrische auto's worden steeds populairder. Om duurzaam rijden te stimuleren plaatst Vattenfall op een aantal locaties openbare laadpalen. Hiervoor werken ze samen met Provincie Overijssel en de gemeente Raalte. Zo bepalen we samen waar laadpalen komen. Bij deze openbare laadpalen laad je altijd op met groene stroom van Nederlandse windmolens.

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Je kan een elektrische laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. De voorwaarden hiervoor zijn: je beschikt over een elektrische auto, je woont in de gemeente Raalte, een laadpaal op je eigen terrein is niet mogelijk en er is nog geen openbare laadpaal in de buurt.

Het aanvragen kost niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl om een laadpaal aan te vragen.

Vind een laadpaal bij jou in de buurt

Er zijn verschillende apps en websites waarmee je een laadpaal in de buurt vindt. Ga bijvoorbeeld naar www.opladen123.nl of gebruik de Vattenfall InCharge-app. Met deze app vind je alle openbare laadpalen, zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naar toe met de ingebouwde navigatiefunctie.

In de gemeente Raalte wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente Raalte bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt is. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl voor meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.

Niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. 

Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.

Bel het storingsnummer dat op de laadpaal vermeld staat. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-app.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via