transport iconLaadpalen

Elektrische auto's worden steeds populairder. Om duurzaam rijden te stimuleren plaatst de gemeente Raalte op een aantal locaties openbare laadpalen. Hiervoor werken we samen met Provincie Overijssel en Vattenfall InCharge. Bij deze openbare laadpalen laad je altijd op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Als je in de gemeente Raalte woont en een laadpaal op je eigen terrein niet mogelijk is, kun je een elektrische laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Zo bepalen we samen waar laadpalen komen.

Vind een laadpaal bij jouw in de buurt

Er zijn verschillende apps en websites waarmee je een laadpaal in de buurt vindt. Ga bijvoorbeeld naar www.opladen123.nl of gebruik de Vattenfall InCharge-app. Met deze app vind je alle openbare laadpalen, zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naar toe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat het niet mogelijk is om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen en er nog geen openbare laadpaal in de buurt is. In dat geval kun je een laadpaal aanvragen. Dat kost niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl om een laadpaal aan te vragen.

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

In de gemeente Raalte wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente Raalte bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt is. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl voor meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Het tarief is € 0,25 per kW exclusief btw en € 0,30 per kW inclusief btw.

Je hebt een laadpaal aangevraagd via de gemeente. Wordt het jouw eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.

Wat moet ik doen bij een storing aan een openbare laadpaal?

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge-app. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-app.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via