Kwaliteitsmedewerker informatiebeheer

‘Jij zorgt voor een soepel werkende informatiehuishouding’

Denk je over een nieuwe baan, denk dan ‘Raalte’. Mensen werken graag bij ons om wie we zijn: positief, actiegericht, eigenzinnig. Een plek waar je ruimte krijgt om te groeien. Waar je meetelt en jouw werk ertoe doet. Waar we de dingen soms anders doen, als we samen vinden dat dat beter werkt. Raalte gaat volle kracht vooruit en in deze dynamiek verwelkomen we graag een

Kwaliteitsmedewerker informatiebeheer


Aan het werk

Welkom! Dit is een baan die bij jou past als je ervan houdt om initiatief te nemen. Informatiebeheer in Raalte is bijna volledig digitaal. Er is nog papier, maar de norm is digitaal beschrijven, dateren en beheren van informatie. In alle domeinen van de gemeente is de kwaliteit van informatie cruciaal. Het moet kloppen, het moet vindbaar zijn door de juiste mensen op het juiste moment. En het moet correct worden vernietigd als dat de afspraak is. Met informatiebeheer dat op orde is, verlopen interne werkprocessen en de dienstverlening voor inwoners en ondernemers zoals het moet. Jij bent verantwoordelijk voor deze kwaliteit en daarom vertrouwen we op jou als spil in optimalisatie van systemen, kaders, ons ‘informatiegedrag’ en processen. Daarnaast heb je de taak om op aanvraag archiefinformatie te leveren. Om deze meervoudige rol te pakken, laat je in alle hoeken van de gemeente je gezicht zien. Je begeleidt collega’s bij dossiervorming. Je toetst of processen goed werken. Je signaleert risico’s en komt met verbetervoorstellen. Je bent een vraagbaak, pikt signalen op en adviseert waar de kwaliteitsslag uit moet bestaan. En als jouw kennis en ervaring mooi aansluit bij de uitdaging, draai je ook actief mee in innovatieprojecten.

Zo zien we jou

Jij bent een mbo+ opgeleide informatiedeskundige die gemeentelijke processen kent. Een echte verbeteraar: jij helpt anderen graag met jouw inzicht en gedijt goed in een omgeving die open staat voor jouw hulp. We ervaren jou als een praktijkgerichte procesdenker die niet alleen analyseert wat er aan schort maar ook overziet en benoemt hoe we het beter gaan doen. Je durft jezelf te laten zien en horen, bent overtuigend en besluitvaardig. Je staat voor je innovatieve inzicht, ook al is dat niet altijd wat de ander vindt. Door jouw vermogen om het ‘waarom’ goed uit te leggen, lukt het jou om collega’s op een verbindende manier mee te nemen in jouw aanpak.

Zo kom je bij ons

Je komt 24 tot 32 uur in de week bij ons werken en dat belonen we vanuit schaal 8, eventueel aanloopschaal 7 afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij zijn nieuwsgierig naar jou en jouw motivatie om de overstap naar onze gemeente te willen maken. Solliciteer meteen via het digitale sollicitatieformulierexterne-link-icoon en reageer voor 15 juli. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 23 juli. Wil je nu al even contact? Bel of mail Henriët Bongers, 06-15311495, henriet.bongers@raalte.nl.