default iconKunstgoot in het vernieuwde centrum van Raalte

Er wordt al maanden hard gewerkt in het centrum van Raalte. Deze week worden de goten geplaatst. Een kunstwerk dat de Grote Markt en de Plas echt aan elkaar verbindt. Het is een stalen watergoot die meanderend door het centrum loopt. In de goot zie je verschillende granen, zoals korenaren. Zo komt de historie van Raalte tot leven in het vernieuwde centrum.

Het ontwerp is gemaakt door grafisch vormgever en kunstenaar Femke Wijma uit Heeten: “Het kunstwerk moet natuurlijk bij Raalte passen. En Raalte heeft iets met korenaren: bijvoorbeeld de vier korenaren in het centrum, maar ook de afbeelding in het wapen van Raalte. Bovendien: ik vind de beelden van korenaren erg mooi. Ik heb het idee dat ze altijd een beetje wuiven. Dat heb ik in de goot terug laten komen.”

Rondkijken met een 360 graden beeld

Benieuwd hoe het nieuwe plein er straks uit komt te zien? Neem alvast een virtueel kijkje in het nieuwe centrum alsof je erin staat op www.raalte.nl/centrum. De werkzaamheden zijn medio 2023 klaar. Heb je een vraag? Kom dan naar het wekelijkse inloopmoment in het Annahuis. Dit vindt elke donderdag van 15.00 tot 17.00 uur plaats.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via