living-household iconKern Raalte

Informatie over Raalte

Raalte is de grootste kern van de gemeente met ongeveer 19.147 inwoners. Het dorp wordt omringd door fraaie natuurgebieden en een uitgestrekt platteland. Op sociaal-cultureel vlak heeft Raalte veel te bieden. Enkele hoogtepunten zijn het Sallands Oogstfeest Stöppelhaene, het Ribs & Blues Festival en het folkloristische Salland Festival.

Regionale voorzieningen

Raalte heeft op veel gebieden een regionale functie. Zo zijn er een verpleeghuis, een polikliniek, en verschillende woon- en zorgcentra. Daarnaast biedt Raalte verschillende vormen van onderwijs aan dat varieert van basisscholen, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs tot speciaal onderwijs.

Sinds november 2005 heeft het centrum van Raalte een Kulturhus, waar diverse culturele voorzieningen samen onderdak hebben gevonden. Het Hoftheater van Raalte biedt gedurende het theaterseizoen een afwisselend programma.

Wonen en werken

In de gemeente Raalte is het prettig wonen. Met een gevarieerd woningaanbod is er voor ieder wat wils. Om de leefbaarheid in stand te houden, bouwt de gemeente Raalte woningen naar behoefte. Raalte heeft de functie van winkelhart van Salland. Naast een groot aanbod van winkels, zijn ook veel bedrijven in Raalte gevestigd. Samen zorgen ze voor ongeveer 15.000 arbeidsplaatsen.

Sport

Belangrijke sportvoorzieningen in Raalte zijn: sportcentrum Tijenraan (met overdekt zwembad), sportpark Ramele en de voetbalvelden van Rohda Raalte en SV Raalte.

In de winter is er een natuurijsbaan aan de Overkampsweg.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via