Luttenberg

Kaveluitgifte voor nieuwe woningen in Luttenberg

15 september 2022
Algemeen

In nieuwbouwplan Luttenbergerweg in Luttenberg worden in totaal 58 nieuwe woningen gebouwd. De eerste twintig kavels zijn in 2021 uitgegeven. De gemeente Raalte geeft nu acht kavels uit voor vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. Later dit jaar volgt de uitgifte van vier kavels voor rijwoningen. Daarnaast koopt een lokale groep inwoners grond voor de bouw van twaalf rug-aan-rug woningen.

Wethouder Alexander Kreule: “De vraag naar woningen is ook in Luttenberg groot. Er worden nu twintig kavels uitgegeven. De kavelmix is gekozen in overleg met Plaatselijk Belang om in te spelen op de lokale behoefte en doorstroming te stimuleren”.

Twee vrijstaande en zes twee-onder-één-kap woningen

De kavels voor de vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen worden uitgegeven in particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer kiezen.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Raalte organiseert op woensdag 28 september een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in zaal Elckerlyc in Luttenberg.

Inschrijven

De uitgifte van de kavels gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 28 september inschrijven via het inschrijfformulier op www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Inschrijven kan t/m 5 oktober 2022.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op maandag 10 oktober om 19.30 uur in zaal Elckerlyc. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Rug-aan-rug woningen

Plaatselijk Belang Luttenberg en Stichting LuttenbergWoont hebben samengewerkt aan een haalbaar plan voor kleinere, betaalbare woningen. Daaruit zijn de rug-aan-rug woningen voor één- of tweepersoonshuishoudens ontstaan. Deze komen aan de noordzijde van het plangebied.

De gemeente Raalte verkoopt deze grond rechtstreeks aan inwoners, de lokale CPO-groep. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van projectontwikkeling, waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

De CPO-groep pakt de verdere ontwikkeling en uitvoering van het plan op. De CPO-groep is al gevormd en hiervoor kan niet meer aangemeld worden.

Rijwoningen

Later dit jaar zal  de uitgifte van kavels voor vier rijwoningen volgen.  

Meer informatie

Ga voor meer informatie over plan Luttenbergerweg, de vrijstaande- en twee-onder-één-kap woningen naar www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg. Meer informatie over de rug-aan-rug woningen vind je vanaf 21 september op www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via info.bouwkavels@raalte.nl.

Luttenberg