Juridisch adviseur fysieke leefomgeving

"Raalte groeit. Groei jij mee?"

De gemeente Raalte groeit. We staan voor grote ruimtelijke ontwikkelingen. Denk aan stations- en centrumgebieden, nieuwe infrastructuur, woningbouw en groen. Dat biedt kansen voor mensen die mee willen werken aan mooie projecten en aan de kwaliteit van het Raalte voor de komende generaties. Op dit moment zoeken wij een

Juridisch adviseur fysieke leefomgeving

Aan het werk

Welkom in het team namens Eline, Cor, Pieter, Steyn, Berry, Mirjam, Jeanet en Christel. Samen zorgen we voor juridische analyse, oordeelsvorming en advies in de gemeente. Jij richt je als adviseur vooral op het ruimtelijk domein. Je bent vanuit jouw ervaring met de Omgevingswet en alle bijbehorende regelgeving een belangrijke steun voor bestuurders, beleidsadviseurs, vergunningverleners en handhavers. Zij kunnen vol vertrouwen bij jou terecht voor een juridische kijk op strategische keuzes, duidelijk antwoord bij een ruimtelijk belangenconflict in onze dorpen of het landelijk gebied en degelijke juridische aanpak in ontwikkelprojecten. Je vertegenwoordigt Raalte in bezwaar- en beroepsprocedures en kijkt met een frisse blik naar onze juridische dienstverlening. Zo help je mee om de kwaliteit van ons werk te blijven ontwikkelen. Dankzij jouw inzet bouwen we samen op een transparante, juridische basis aan de toekomst van Raalte.

Zo zien we jou

Je hebt een hbo+ achtergrond en een algemene juridische nieuwsgierigheid, maar jouw specialiteit is het omgevingsrecht. Hier voel je je echt in thuis en laat je graag je deskundigheid zien. Je snapt dat in beton gegoten regels niet zaligmakend zijn. Daarom ga je graag het gesprek aan vanuit het idee ‘hoe kan het wél’. Zo wil je altijd onderdeel zijn van de oplossing en je haalt er plezier uit om die oplossing samen mogelijk te maken. Je praat en schrijft duidelijk, zodat een leek ook begrijpt waar hem de kneep zit bij een bepaald vraagstuk. Je schakelt makkelijk tussen verschillende situaties en houdt ervan om altijd en overal een gelijkwaardig en open gesprek te voeren. De druk kan hoog zijn en tegenstellingen zijn soms groot, maar jij krijgt daar geen stress van. Met een toegankelijke houding, humor en positieve energie zorg jij altijd voor een verbindende toon aan tafel.

Zo kom je bij ons

Je komt 28 tot 36 uur in de week bij ons werken. We belonen jou vanuit schaal 10. Ben je nieuwsgierig? Wij zijn nieuwsgierig naar jou en jouw motivatie om de overstap naar onze gemeente te willen maken. Solliciteer vóór dinsdag 21 mei via het sollicitatieformulierexterne-link-icoon. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 22 mei. Wil je nu al even contact? Bel of mail met Christel van Olst, 06-11327265, christel.van.olst@raalte.nl.