Vervangen beglazing

Inwoners in Raalte laten woning isoleren met inkoopactie woningisolatie

09 juni 2022
Duurzaam nieuws

Eind maart lanceerde gemeente Raalte een inkoopactie voor woningisolatie. Hiermee wil de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket en regionale en lokale gecertificeerde isolatiebedrijven inwoners op weg helpen met energiebesparing en het verduurzamen van hun woning. De actie is goed ontvangen! Zo’n 450 inwoners hebben al een aanvraag gedaan voor een van de maatregelen. Aanmelden voor de inkoopactie is nog mogelijk tot 1 juni 2022.

Inkoopactie voor woningisolatie

De inkoopactie is bedoeld voor alle woningeigenaren in Raalte. Met de inkoopactie kunnen inwoners een of meerdere van de volgende maatregelen laten uitvoeren: isolerend glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Het voordeel is een aanbod met een goede prijs-kwaliteitverhouding en samenwerking met gecertificeerde bedrijven. De medewerkers van het Duurzaam Bouwloket brengen woningeigenaren die belangstelling hebben voor de inkoopactie in contact met het juiste isolatiebedrijf en bieden gratis en onafhankelijk advies, bijvoorbeeld bij het beoordelen van de offerte.

Samenwerken met lokale en regionale isolatiebedrijven

De actie wordt mede mogelijk gemaakt door lokale en regionale isolatiebedrijven: Aarnink kunstof kozijnen, ABC Isolatie, Bestisol Isolatie, ETS Isolatie, Koolhof BV, Warmteplan, Woningisolatie Nederland. Mark Blom, directeur van Aarnink in Deventer, is enthousiast over de actie: “Investeren in kunststof kozijnen en HR++ glas is enorm populair de laatste tijd. Onze ervaring is ook dat investering in woningisolatie zeker uit kan. Voordat we aan de slag gaan, vinden we het bij Aarnink heel belangrijk om onze klanten te voorzien van de juiste informatie. Er zijn veel dingen mogelijk en wij adviseren daar graag over. Daarbij geven we onze klanten ook graag een kijkje in onze showroom en kozijnenfabriek. De inkoopactie maakt het voor inwoners mogelijk om op een laagdrempelige manier in contact te komen met een betrouwbare partij. Daar sluiten wij ons natuurlijk graag bij aan.”

Ook het Raalterse bedrijf Koolhof BV neemt deel aan de inkoopactie voor woningisolatie. Eigenaar Charl Koolhof vertelt: “Door onder andere de stijgende gasprijzen is er veel vraag naar isolatie en verduurzaming. Een van de opties voor isolatie is het vervangen van je ramen voor HR++ glas. Energiebesparing zorgt natuurlijk voor kostenbesparing en is goed voor het milieu, maar zorgt ook voor meer wooncomfort. Je hebt daardoor minder last van tocht, kou en condens. Als lokale onderneming helpen we inwoners hiermee graag op weg. Dat is ook de reden dat we graag deelnemen aan deze inkoopactie.”

Aanmelden nog mogelijk tot 1 juni

Aanmelden voor de inkoopactie is nog mogelijk tot 1 juni 2022. Op www.duurzaambouwloket.nl/isolatieactie-raalte vindt u meer informatie over de actie en de mogelijkheid om aan te melden. Na aanmelding neemt een van de isolatiebedrijven contact op om een eerste vrijblijvende afspraak in te plannen.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via