planten van bomen

Inwoners gemeente Raalte kunnen goedkoop plantmateriaal aanvragen

15 juni 2022
Algemeen

Er komen Boomdeeldagen aan! Dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Raalte bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

De Iedereen een Boom-actie wordt georganiseerd door provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Raalte voor inwoners in het buitengebied. De actie geldt voor iedereen met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Hiermee kunnen inwoners de biodiversiteit en landschapsstructuur  in het buitengebied versterken.

Bomen en bosplantsoen aanvragen

Vanaf 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van de gemeente Raalte online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro.

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe wordt de Boomdeeldag op 14 januari 2023 gehouden.

Ga naar www.landschapoverijssel.nl/project/boomdeeldagen om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen.

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vind  je op www.iedereeneenboom.nl. In Salland wordt de boomdeeldag mede mogelijk gemaakt door de Investeringsimpuls Groen Blauwe Dooradering. Deze investering komt voort uit een motie van de Provinciale Staten die Landschap Overijssel uitvoert.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede, Olst-Wijhe, Raalte, Deventer en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser).

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via