help-support iconInplannen begrafenis

U kunt een overledene begraven op een gemeentelijke begraafplaats of een particuliere begraafplaats. Kiest u voor een gemeentelijke begraafplaats? Dan kan uw uitvaartondernemer dit voor u regelen en de begrafenis plannen in de digitale agenda. Met het formulier verkrijging grafrecht vraagt u bij de gemeente een graf aan. Ook dit kan uw uitvaartondernemer voor u regelen. Dit is niet nodig als u al rechthebbende van een graf bent. In dat geval is het voldoende als er een begrafenis wordt gepland in de digitale agenda.

Op elke gemeentelijke begraafplaats is er de mogelijkheid tot het verstrooien van as. Heeft u een keus gemaakt voor een begraafplaats dan kunt u contact opnemen met ons opnemen via telefoonnummer 0572 347 799 of via info@raalte.nl om een afspraak voor de asverstrooiing te maken. U krijgt van ons informatie over de gang van zaken tijdens de urnenbijzetting en uw specifieke wensen. Nadat de asverstrooiing heeft plaatsgevonden ontvangt u een factuur.

Heeft u vragen over de werking van de digitale agenda? Raadpleeg dan de handleiding webagenda begraven of stel uw vraag via telefoon 0572 347 799 of via e-mail info@raalte.nl.

Heeft u praktische vragen over de uitvoering van de begrafenis? Neem dan tijdens kantooruren contact op met het team Beheer van de gemeente via telefoon 0572 347 800. Buiten kantooruren is het team bereikbaar via telefoon 0572 347 799.

Uitvaartondernemers moeten een begrafenis op één van de drie gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Raalte digitaal inplannen. Zij doen dit via de webagenda op www.begraafplaatsagenda.nl. Deze agenda is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week.

Indien de uitvaartondernemer geen account heeft, kan hij of zij deze via de gemeente aanvragen of gebruik maken van een tijdelijke account. Neem hiervoor tijdens kantooruren contact op met het domein Publiek, telefoon 0572 347 799 of e-mail info@raalte.nl. Indien u buiten kantooruren een afspraak wilt inplannen, kunt u gebruik maken van een tijdelijk account. Hiervoor kunt u Marcel Haarman benaderen, één van de plaatselijke uitvaartondernemers, via telefoonnummer 06-19628354.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via