Gemeente Raalte neemt deel aan landelijke inleveractie van steekwapens

De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Dit kan van 11 tot en met 15 oktober anoniem en straffeloos bij het politiebureau in Raalte.

“Wapens horen niet thuis in onze samenleving. Dat is niet de manier waarop we conflicten willen oplossen,” zegt burgemeester Martijn Dadema. “Landelijk neemt het wapenbezit vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Gelukkig zien we dat in onze gemeente niet. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is dat we aandacht voor het thema hebben. Bovendien maken we via de inleveractie onze omgeving weer een stukje veiliger.”

Inleverpunt

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau in Raalte. Dit kan van maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit.

Na afloop van de inleverweek wordt het totale aantal ingeleverde wapens in de deelnemende gemeenten landelijk bekend gemaakt. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld. De inleveractie wordt landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie. Ga voor meer informatie over de inleveractie naar www.dropjeknife.nl