Informatiebijeenkomst over asbestdaken voor particulieren

Datum 
19 september 2018 - 19:30

Asbestdaken vormen een risico voor gezondheid en milieu. Daarom worden asbestdaken waarschijnlijk vanaf 2024 verboden in Nederland. De gemeente Raalte ondersteunt u graag bij het verwijderen van uw asbestdak. 

Informatiebijeenkomsten

Heeft u een (verdacht) asbestdak of wilt u meer informatie over het asbestdakenverbod, de aanpak van een dak of de subsidiemogelijkheden? Kom dan naar de informatiebijeenkomst:

  • 19 september om 19.30 uur in het HOFtheater. Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op daken van particulieren.

De deuren zijn op beide locaties vanaf 19.00 uur voor u geopend. Tijdens de bijeenkomst is er, na het algemene gedeelte met presentaties van verschillende experts, gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen op de ‘informatiemarkt’.

Financiële vergoeding

Voor iedere m2 verwijderd asbestdak stelt de gemeente een vergoeding van €1,00 beschikbaar naast de rijksvergoeding van €4,50. Daarnaast ondersteunt de gemeente u ook door u te koppelen aan bedrijven die u kunnen ontzorgen. Bijvoorbeeld door dak er af-dak er op of zelfs met u aan de keukentafel mee te denken over uw toekomstplannen.

Asbestdaken

Eigenaren van een woning of schuur waarvan het dak waarschijnlijk asbest bevat hebben onlangs een uitnodiging voor de informatiebijeenkomsten ontvangen. Heeft u geen brief ontvangen, maar denkt u toch een asbestdak te hebben? Ook dan bent u van harte welkom.
 

Kijk voor meer informatie op raalte.nl/asbestdaken.