Inboedel Strunk

Ophaaldagen spullen boerderij Strunk

Vanaf begin jaren ‘80 hebben allerlei verenigingen en stichtingen gebruikgemaakt van cultuurboerderij Strunk in Raalte. Door de jaren heen zijn er heel wat spullen verzameld. Tijdens renovatiewerkzaamheden zijn deze spullen in de bijbehorende schuur of in een gehuurde container op de gemeentewerf opgeslagen. Wij willen eigenaren graag de gelegenheid geven om hun spullen op te halen.

Ophaaldagen

Je kunt je spullen op 8, 9 of 10 december ophalen bij Boeierstraat 29 in Raalte (voordeur aan de Spitsstraat). Bepacom stelt hun locatie hiervoor beschikbaar. Via het aanmeldformulier kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken en wanneer je langs wilt komen. Ook kun je aangeven om welke spullen het gaat, zodat wij dit vast voor je klaar kunnen zetten.

Als je je eigendom niet terug wilt, horen wij dat ook graag. Wij zorgen er dan voor dat maatschappelijke organisaties de kans krijgen om te kijken of ze hier belang bij hebben. Bruikbare spullen die daarna overblijven gaan naar de kringloopwinkel.

Waarom organiseert de gemeente ophaaldagen?

Alle spullen staan momenteel in de naastgelegen schuur en gehuurde container. De schuur is niet geïsoleerd. Voor het behoud van de spullen is het niet wenselijk dat ze daar nog een winter blijven staan. Daarnaast betaalt de gemeente maandelijkse huur voor de container en krijgen we regelmatig verzoeken van eigenaren om iets uit de container te halen. Met het oog op de toekomstige verkoop van boerderij Strunk en de hiervoor genoemde redenen organiseren we daarom nu deze ophaaldagen.

Toekomst Strunk

De gemeente Raalte is van plan om boerderij Strunk te verkopen. We werken momenteel aan de verkoopvoorwaarden en verwachten hier begin 2023 meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Contact

Heb je een vraag over de ophaaldagen? Neem dan contact op met Yara Slijkhuis, via yara.slijkhuis@raalte.nl of 06-27548671.