destination-plan iconHet centrum van Raalte

We gaan aan de slag met de Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte. Het nieuwe plein wordt een groene plek met een dorps karakter waar het prettig winkelen en verblijven is. De speelse opstelling van terrassen en de ruimte voor evenementen geeft levendigheid aan het centrum.

Het plan

Het ontwerp voor de Grote Markt en de Plas bestaat uit 3 pleinen die met elkaar worden verbonden door een lijngoot. Het asymmetrisch profiel op het plein geeft dynamiek en doorbreekt het grootschalige en rechtlijnige karakter van het huidige plein. Nabij de Plaskerk komt een fontein. De Grote Markt wordt een plek voor horeca en evenementen, maar ook een plek om boodschappen te doen en te winkelen.

Rondkijken met een 360 graden beeld

Neem een virtueel kijkje in het nieuwe centrum alsof je erin staat. Of bekijk de video onderaan deze pagina.

Aan het werk

Het nieuwe plein is naar verwachting medio 2023 klaar. De ondergrondse werkzaamheden zijn begin november gestart. De bovengrondse werkzaamheden starten in 2023. Aannemer Klink-Nijland uit Raalte voert de werkzaamheden uit.

 • Wekelijkst inloopmoment
  Vanaf 3 november vindt er elke donderdag van 15.00 tot 17.00 uur een inloopmoment plaats in het Annahuis. Je kunt hier terecht met vragen over de werkzaamheden en de voortgang.
   
 • Dringende vragen/opmerkingen
  Kan je vraag niet wachten tot het wekelijkse inloopmoment? Neem dan contact op met omgevingsmanager Jorinde van Klink-Nijland via 06 - 1287 4286. Vragen aan de gemeente kunnen je stellen aan projectleider Jens Schutrup, via jens.schutrup@raalte.nl.
   
 • Op de hoogte blijven?
  Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Ga dan naar de projectpagina op de website van Klink-Nijland of volg hun facebookpagina over de herinrichting.

De wens van inwoners

Ruim 1500 inwoners hebben hun voorkeuren uitgesproken op basis van drie scenario’s. Er was een duidelijke voorkeur voor het Kleinschalige Plein waar ruimte is voor groen en evenementen. Inwoners vinden het belangrijk dat het centrum het hele jaar door een plek is waar wat te beleven valt.

Het voorkeursscenario van inwoners is in nauwe afstemming met ondernemers, vastgoedeigenaren, evenementenorganisatoren, de Plaskerk en de Raalter Ondernemersvereniging verder uitgewerkt.

Meer lezen en zien

Lees meer over de achtergrond van het ontwerp

Foto's Centrumplan Raalte

Plan centrum Raalte

Door het tonen van de video accepteer je de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Youtube.

 

Wethouder Dennis Melenhorst. Een impressie van het plan met groen, terrassen en waterfonteinen. Beeld: IAA Architecten

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

 • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

 • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

 • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via