Zon op dak met jael en joris

Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis leggen daken vol zonnepanelen dankzij actie Stichting Duurzaam Heino

09 juni 2022
Duurzaam nieuws

In de gemeente Raalte zijn veel lokale energieinitiatieven die zich inzetten voor een duurzaam Raalte. Zo is Stichting Duurzaam Heino het hele jaar door actief met projecten op het gebied van energie, circulariteit, biodiversiteit, voeding en mobiliteit. De stichting gaf bijvoorbeeld een impuls aan elektrisch rijden met hun elektrische deelauto. Het meest actuele project is de actie ‘Zon op uw Dak’.

Zon op uw Dak

Joris Pouw, een van de initiatiefnemers van de actie, vertelt over het succesvolle project: “We hebben de zonnepanelenactie opgezet voor inwoners uit Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis. De stap naar duurzame energie moeten we samen met iedereen maken. Het plaatsen van zonnepanelen is een hele goede eerste stap. Daar willen wij ons graag voor inzetten.” Met de actie ‘Zon op uw Dak’ krijgen inwoners 20 euro korting per paneel als zij via de stichting een aanvraag doen. Daarnaast is ook de betrouwbaarheid en het gemak een groot voordeel volgens Joris: “We hebben een deskundige leverancier gezocht en goede prijsafspraken gemaakt. Al het voorwerk is dus eigenlijk al gedaan. Inwoners hoeven zich alleen maar aan te melden om een offerte op maat te krijgen. Heel laagdrempelig en zonder gedoe.”

Eerste daken liggen vol

In de eerste maanden van 2022 zijn al zo’n veertig aanvragen binnengekomen bij de stichting. Joris: “We zijn zeker blij met deze aanmeldingen en hopen dat er de komende maanden nog veel aanvragen volgen. Ook de eerste panelen zijn ondertussen geplaatst en lopen als een trein.” Om de actie onder de aandacht te brengen organiseerde de stichting verschillende informatiebijeenkomsten. Aanmelden voor de actie is in ieder geval mogelijk tot eind 2022.

Andere plannen

De zonnepanelenactie is niet de enige actie waar de stichting druk mee is. Ook voor de komende maanden en jaren hebben ze nog voldoende in petto: “We hopen als stichting echt een verschil te maken. Door dit soort acties, maar ook door gewoon met mensen mee te denken en hun advies te geven. We hebben samen de nodige kennis en ervaring in huis, dus helpen onze dorpsgenoten graag op weg.” Meer weten over de acties van Stichting Duurzaam Heino? Ga naar www.duurzaamheino.nl

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via