Glasbak

Je kunt glas inleveren bij de glasbak. Lege flessen en ander huishoudglas (groot en klein) zijn zeer goed te gebruiken als grondstof voor nieuwe flessen. Glas kan beter verwerkt worden tot nieuw glas als het blanke en gekleurd glas gescheiden blijft.

Op de website van ROVAexterne-link-icoon vind je een glasbak in de buurt. Vul je adres in en klik op ‘Glas’. De dichtstbijzijnde locaties verschijnen vervolgens op de kaart.

Voorwaarden

  • Gebruik de glascontainer niet voor 8.00 uur 's morgens en na 20.00 uur 's avonds vanwege mogelijk lawaaioverlast voor omwonenden.
  • Andere materialen dan glas zoals aardewerk, stenen kruiken, porselein en dergelijke horen niet in de glascontainer, maar in de grijze minicontainer.
  • Spaarlampen en TL-buizen horen ook niet in de glascontainer, maar kun je inleveren bij de chemokar.
  • Glas, bijvoorbeeld vensterglas (zonder thermopane), dat niet in de glascontainer past, kun je wegbrengen naar het milieubrengstationexterne-link-icoon.

Glasbak vol

Zit de glasbak vol? Zet het glas er dan niet naast. Dat vervuilt de straat en levert gevaar op voor (kleine) kinderen. Neem het glas mee terug naar huis en neem contact op met ROVAexterne-link-icoon.