Gemeenteraad in gesprek over toekomst gemeentehuis Raalte

16 november 2023
Algemeen

Het gemeentehuis in Raalte is toe aan vernieuwing. In januari 2022 nam de gemeenteraad al een besluit het gemeentehuis te verduurzamen en de werkomgeving te moderniseren. Bij de uitwerking van de plannen bleken er flink meer werkzaamheden uitgevoerd te moeten worden dan verwacht. Daarom heeft de gemeenteraad op de pauzeknop gedrukt en om verschillende scenario’s gevraagd. Van verbouw tot nieuwbouw.  

Er liggen nu zes scenario’s op tafel. De scenario’s zijn beoordeeld op (financiële) haalbaarheid, duurzaamheid en de gewenste manier van werken en dienstverlening. Er is ook gekeken naar kansrijke locaties voor nieuwbouw. Daaruit kwam de spoorzone naar voren. Nieuwbouw van het gemeentehuis zou een aanjager kunnen zijn voor ontwikkeling van de spoorzone en daarnaast kansen bieden voor woningbouw op de vrijkomende locatie. 

Rond-de-tafelgesprek 

De verschillende scenario’s zijn met de gemeenteraad gedeeld. Op 23 november gaat de gemeenteraad hierover in gesprek tijdens een rond-de-tafelgesprek. Na dit gesprek komt het college van B&W met een concreet voorstel voor het vervolg.  

Meepraten? Dat kan! 

Het rond-de-tafelgesprek vindt 23 november vanaf 19.30 uur plaats in de raadzaal en is live te volgen via www.raalte.nl/live. Wil je meepraten? Dat kan! Meld je via griffie@raalte.nl aan. 

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via