Gemeente Raalte zoekt beste burgemeester

20 december 2023
Algemeen

De gemeente Raalte is op zoek naar een burgemeester. En niet zomaar een burgemeester, maar de beste burgemeester. Spreekt deze aanhef u aan? Dan zit er misschien iets bijzonders voor u in het vat. Het burgemeesterschap van ons bloedmooie stukje Nederland. Ontdek of u het in u heeft op www.besteburgemeester.nl. We ontmoeten u graag!

Waar blinkt onze burgemeester in uit? Op straat, in de krant en op sociale media vroegen we inwoners naar wat zij belangrijk vinden. Bijna 1.200 inwoners dachten mee. Zij zijn op zoek naar een burgemeester die betrokken, verbindend en benaderbaar is. Maar nog zo veel meer:

Duidelijk en oprecht, niet vol van zichzelf, en is er voor de inwoners.”

Henny - beste burgemeester

"Een daadkrachtige en benaderbare verbinder."

Henny - Beste burgemeester

Beste burgemeester

Met de input van inwoners heeft de gemeenteraad een profielschets gemaakt. Hierin vertellen we waar de beste burgemeester terechtkomt, welke uitdagingen er voor de toekomst zijn, hoe het dagelijks werk eruitziet en wat de burgemeester als persoon typeert. 

Charisma zonder kapsones

Onze nieuwe burgemeester werkt aan vertrouwen en helpt om samen scherp te blijven. Is dit de goede weg? De ideale combinatie van karakter en kwaliteiten zijn wat ons betreft een geduldig leider en coach die een open sfeer creëert. Een optimist die zich makkelijk aanpast aan situaties, het hoofd koel houdt als het spannend wordt en met een eerlijk verhaal vertrouwen wekt. Een burgemeester met humor, energie en uitstraling, die begrijpelijke praat en mensen het gevoel geeft dat ze meetellen. De ambassadeur van gastvrije gemeente Raalte.

Op de koffie

Nu komt het eropaan: wie wil burgemeester van de gemeente Raalte worden? En hoe selecteren we de beste persoon? Bekijk de profielschets en een verslag van dat wat inwoners belangrijk vinden. Ga naar www.besteburgemeester.nl en laat uiterlijk 17 januari van u horen als u belangstelling heeft.