Gemeente Raalte verruimt starterslening

28 april 2023
Algemeen

De gemeente Raalte verruimt de starterslening voor starters op de woningmarkt. De starterslening is een lening waarmee je nét een beetje extra kunt lenen voor de aankoop van je eerste huis. De lening is vanaf nu te gebruiken bij een maximale aankoopprijs van €320.000 in plaats van €280.000. Zo wil de gemeente de kansen van starters op de woningmarkt vergroten.

Wethouder Alexander Kreule: “We willen graag meer starters aan een huis helpen. Dat doen we door meer betaalbare woningen te bouwen, maar ook door de starterslening te verruimen.” De starterslening overbrugt het verschil tussen wat je moet betalen voor een huis en het maximale bedrag dat je kunt lenen bij de bank. De starterslening is een extra lening boven op de hypotheek.

Voorwaarden

Via de starterslening kun je maximaal €30.000,- lenen. De aankoopprijs van de woning mag maximaal €320.000,- bedragen. Dit kan een bestaande of nieuwbouwwoning zijn. De looptijd van de lening is 30 jaar en de rente staat voor 15 jaar vast. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Je vindt alle voorwaarden op de website van de gemeente Raalte.

Meer informatie

Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar www.raalte.nl/starterslening.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via