Gemeente Raalte doet aangifte van vernieling bushokjes

11 mei 2023
Algemeen

De gemeente Raalte gaat aangifte doen van de vernieling van zes bushokjes. Afgelopen weekend zijn er op verschillende plekken in Raalte ruiten van abri’s vernield. Het is niet de eerste keer dat vandalen het hebben gemunt op de wachthuisjes: in de afgelopen acht maanden zijn er in de gemeente Raalte totaal 19 ruiten van bushokjes vernield.

“De daders zadelen de gemeente met een flinke kostenpost op. Alleen in het afgelopen jaar heeft het ons al ruim 10.000 euro gekost”, vertelt wethouder Ben Nijboer. “Het gaat om geld van ons allemaal. Het moet duidelijk zijn dat het vernielen van dit soort gemeenschappelijke eigendommen niet normaal is.”

Een veilige plek die niet vol glassplinters ligt

De vernielingen zijn vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd. Bushokjes aan onder andere de Westdorplaan, Oude Molenweg en de Burgemeester Kerssemakersstraat zijn vernield. Maandagmorgen werd de gemeente op de hoogte gesteld van het feit dat de abri aan de Weidelaan in Raalte-Noord ook vernield was.

Los van de kosten waarmee de vandalen de gemeenschap opzadelen, kunnen de vernielingen ook voor onveilige situaties zorgen. Sommige ruiten van abri’s zijn in duizenden stukjes op de grond terecht gekomen. “Het is een maatschappelijk schade die we oplopen”, aldus wethouder Nijboer. “Mensen staat niet voor niets in een bushokje, ze wachten daar op de bus. Dat moet een veilige plek zijn die niet vol glassplinters ligt.”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via