Ga de uitdaging aan: tussen carnaval en Pasen 40 dagen geen druppel

De traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen staat weer voor de deur, dit jaar van woensdag 17 februari tot en met zondag 28 maart. In de gemeente Raalte staat deze periode in het teken van de 40-dagenactie van IkPas, waarin mensen de uitdaging aan om geen alcohol te drinken. Wethouder Gerria Toeter: “Een mooi moment om even stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en gewoontes te doorbreken!”

Veel mensen drinken alcohol. Tijdens het eten, na het werk of sporten of voor het slapen gaan. Misschien hoort het er gewoon bij, is het gezellig of wordt er gedronken omdat iemand stress heeft of zich eenzaam voelt, bijvoorbeeld door de coronacrisis. Tijdelijk het alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je deze gewoontes even doorbreekt en je je op langere termijn fysiek én mentaal beter voelt en minder alcohol drinkt.

Positieve effecten

Deelnemers van de actie merken positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je voelt je fysiek en mentaal fitter, slaapt beter en verliest gewicht. Niet alleen tijdens de campagne, maar ook daarna: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden fitter en is minder gaan drinken.

Ook meedoen?

Veel mensen deden mee tijdens Dry January en dronken een maand geen alcohol. Heb je niet meegedaan of wil jij je alcoholgebruik nog iets langer op pauze zetten? Grijp dan je kans! Op 17 februari begint de 40 dagen geen druppel actie. Meld je aan via www.ikpas.nl/inschrijven. IkPas helpt je bij je uitdaging. Je kunt er terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten en badges die je kunt verdienen met uitdagingen; alles om jouw uitdaging te volbrengen!