Fontein in winterslaap na zomer vol waterpret

16 oktober 2023
Algemeen

Deze zomer hebben we volop kunnen genieten van de fontein in het centrum van Raalte. De waterstralen brachten verkoeling en waterpret aan jong én oud! Maar nu de winter nadert, gaat de fontein een tijdje uit. Dat gebeurt elk jaar van eind oktober tot en met eind maart.

De fontein gaat vanaf 16 oktober uit, vanwege de eventuele vorst en slechter weer. Dit is gebruikelijk voor bijna alle fonteinen in Nederland. Het is nodig om de fontein te beschermen tegen de kou. We gebruiken deze periode ook voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden.

Aanpassingen aan het systeem

Deze zomer hebben we verschillende standen van de fontein uitgeprobeerd. Wat werkt goed en wat kan beter? Zo hebben we in overleg met enkele ondernemers aanpassingen gedaan om het geluid te verminderen. Het programma is iets minder lang en hard geworden.

Sfeer op het plein

Terwijl de fontein in de winter uitstaat, blijft de verlichting op het plein aan, wat zorgt voor een gezellige sfeer. In het voorjaar kunnen we weer genieten van de fontein!

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via