Kole kermse

Financiële ondersteuning voor de Kôle Kermse en de Sallandse Bottermarkt

02 juni 2022
Algemeen

Door de coronamaatregelen zijn de organisaties achter de Kôle Kermse en de Sallandse Bottermarkt in financiële problemen gekomen. De gemeente Raalte wil deze evenementen financieel tegemoetkomen om hun bestaansrecht te waarborgen. 

De organisatie van de Kôle Kermse heeft vanwege de aankoop van het festivalterrein een openstaande lening. De organisatie was voor corona financieel gezond. Door corona hadden zij geen inkomsten en kon er niet meer worden afgelost. Zij konden uitstel van hun betalingsverplichting krijgen. Inmiddels moet er weer afgelost worden, waardoor de organisatie van de Kôle Kermse in de problemen komt. Door een financiële bijdrage ter hoogte van de minimale aflossing, draagt de gemeente Raalte bij aan het bestaansrecht van de Kôle Kermse, een evenement dat al jarenlang plaatsvindt in de gemeente Raalte.

De Sallandse Bottermarkt heeft door corona slechts voor een klein gedeelte kunnen plaatsvinden door met enkele kramen aan te sluiten op de markt. Hierdoor zijn minder inkomsten gegenereerd. De Sallandse Bottermarkt heeft geen reserves. Door een financiële bijdrage draait de organisatie quitte en draagt de gemeente Raalte bij aan het bestaansrecht van de Sallandse Bottermarkt. Eveneens een evenement dat al jarenlang plaatsvindt in de gemeente Raalte.

Wethouder Jacques van Loevezijn: “Ik ben erg blij dat wij in staat zijn deze evenementen financieel te ondersteunen en er zo voor te zorgen dat ze blijven bestaan. Het is ontzettend belangrijk dat zij deze periode doorkomen, omdat zij stuk voor stuk van maatschappelijk belang zijn.”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via