Evenementen, toerisme en markten

Ik organiseer een evenement of bijeenkomst voor 1 juni. Gaat het door?

Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering.

We begrijpen dat het voor alle inwoners en ondernemers, maar ook voor kerken, (sport)verenigingen en organisatoren van culturele bijeenkomsten meer dan vervelend is dat bijeenkomsten mogelijk niet door kunnen gaan. De impact is groot. Gezondheid gaat voor alles, en daarom roepen we u dringend op de richtlijnen te volgen. We doen dit om onze oudere en kwetsbare inwoners zoveel mogelijk te beschermen, maar ook om onze zorgverleners en hulpdiensten zo lang mogelijk te ontlasten.

Ik heb een vergunning voor een evenement ontvangen, maar mijn evenement gaat i.v.m. het coronavirus niet door. Krijg ik de leges terug?

Wij beraden ons hierop en informeren u daar zo snel mogelijk over.

Mijn vergunningsaanvraag voor een evenement is in behandeling. Kan ik deze nog intrekken?

Ja, u kunt uw aanvraag ten allen tijde intrekken. Wanneer u uw aanvraag intrekt worden geen leges in rekening gebracht. Wilt u uw aanvragen intrekken stuur uw verzoek dan naar apv@raalte.nl

Mijn evenement valt buiten de periode waarin de afgekondigde maatregelen gelden. Kan ik mijn aanvraag indienen?

Ja, u kunt uw aanvraag indienen. Deze wordt, mits compleet, in behandeling genomen.

Mocht de periode landelijk worden verlengd en uw evenement kan toch niet doorgaan, dan wordt uw vergunning ‘buiten gebruik’ gesteld. Wij nemen dan contact met u op.

U bent zelf verantwoordelijk om bezoekers te informeren dat het evenement niet door kan gaan.

Wat betekenen de Coronamaatregelen voor de evenementen van de gemeente? (update 24 maart)

Ook de gemeente Raalte laat evenementen tot 1 juni niet doorgaan.

Gaan de markten in de gemeente Raalte door?

De markten in de gemeente Raalte gaan door. De marktmeester ziet er samen met boa’s van de gemeente op toe dat iedere bezoeker zich aan de regels houdt en anderhalve meter afstand houdt.

Ik heb een stookontheffing en wil tijden Pasen op eigen terrein snoeihout ontsteken. Mag dat?

Alle paasvuren zijn verboden en de evenementen rondom paasvuren zijn afgelast. Met de organisatoren van de grote paasvuren zijn inmiddels afspraken gemaakt over hoe om te gaan met het gestorte hout.

Heeft u een stookontheffing voor het verbranden van snoeihout op 12 & 13 april op uw eigen terrein (bulten tot 6m3), dan mag u met inachtneming van de gebruikelijke voorwaarden het snoeihout verbranden. Ook hiervoor gelden de maatregelen die gelden rondom samenkomsten, zoals landelijk afgekondigd.

Welke evenementen zijn er afgelast in de gemeente Raalte?

Bekijk het overzicht afgelaste evenementen: https://www.raalte.nl/evenementenkalender-2020

Kunnen vakantiegangers nog terecht bij campings/vakantieparken in de gemeente Raalte?

De gemeente Raalte volgt de landelijke richtlijnen en is continu in contact met de toeristische ondernemers. De ondernemers nemen de situatie zeer serieus en treffen diverse maatregelen. Vanaf 27 maart 2020 geldt de volgende maatregel in de Veiligheidsregio IJsselland: “Het is verboden zich te bevinden in gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, jachthavens, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden en stranden.” Dit betekent dat u op recreatiebedrijven met gesloten sanitairgebouwen te maken krijgt (evenals veel andere centrale voorzieningen). Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 6 april. We zien op dit moment geen aanleiding om campings, vakantieparken of andere verblijfsaccommodaties te sluiten. We bekijken de situatie van dag tot dag. Bezoekt u een toeristische onderneming in de gemeente Raalte? Dan vragen we u om de genomen maatregelen op te volgen.