Evenement bezoeken of organiseren?

Evenement bezoeken

Wilt u een evenement bezoeken in de gemeente Raalte? In de evenementenkalender 2020 kunt u de geplande evenementen vinden die bij ons bekend zijn. Onder meer de grote carnavalsoptocht, Kôle Kermse, Ribs & Blues, Farmstacle run, Pompdagen, Stöppelhaene en de Helami feestweek met ponymarkt zijn echte trekpleisters.

Evenement organiseren

In Raalte worden veel evenementen georganiseerd. Wilt u een evenement organiseren? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft of het evenement moet melden. U kunt een vergunning aanvragen of een evenement melden via het formulier evenementen.

Collectieve evenementenverzekering

De gemeente Raalte ondersteunt organisatoren van evenementen tot 2500 bezoekers per dag met een standaard collectieve evenementenverzekering. De evenementen moeten een maatschappelijk belang hebben. Denk aan evenementen op Koningsdag. Of de intocht van Sinterklaas. De verzekering dekt aansprakelijkheid van de organisator, materiaaldekking, ongevallen medewerkers, schade aan persoonlijke eigendommen van medewerkers en rechtsbijstand voor de medewerkers. Organisatoren hoeven zich niet aan te melden om in aanmerking te komen voor de verzekering. Neem bij vragen contact op met apv@raalte.nl.

Buurtfeest / buurtbarbecue

Buurtfeest of buurtbarbecue is meldingsvrij

Een buurtfeest of buurtbarbecue is een besloten feest waarbij de volgende aandachtspunten gelden:

  • Er wordt geen overlast of hinder veroorzaakt door versterkte muziek
  • Er is geen belemmering voor verkeer en hulpdiensten
  • Er worden geen wegen afgesloten
  • Bij het plaatsen van objecten moet  te allen tijde rekening worden gehouden met 3.5 meter vrije doorgang voor de hulpverlenende diensten
  • Plaatst u een tent van enige omvang dan moet u hiervan melding maken via het Meldingsformulier brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen