Duurzaam huis

Heeft u een eigen woning? Dan zijn er veel energiebesparingsmogelijkheden. Energie besparen of zelf opwekken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Met de online woningscan van Duurzaam Bouwloket krijgt u snel inzicht in de mogelijkheden van uw huis. Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Raalte.

Wat past bij mijn huis?

Uw huis energiezuiniger maken: ook u kunt nú wat doen. Door stap voor stap slimme maatregelen te nemen profiteert u van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Maar waar begint u? En wat is de beste oplossing voor uw woning? Het gemeentelijke energieloket Duurzaam Bouwloket helpt!  De onafhankelijke adviseurs voorzien u graag van onafhankelijk en gratis advies op maat. Ze werken daarbij volgens de ‘altijd-goed-aanpak’: een aanpak die past bij uw huis en uw situatie. 

Op de website van het energieloket vindt u alle informatie over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen. Ook vindt u er ervaringsverhalen, lokaal nieuws en een agenda met duurzame activiteiten.

> Naar het energieloket

Gratis energiescan

Als woningeigenaar kunt u een gratis energiescan aan huis aanvragen. Hiermee krijgt u inzicht in de mogelijkheden van uw huis. De energievakmannen van het energieloket helpen u graag. U kunt ook kiezen voor een gratis adviesgesprek van 1,5 uur.

Profiteer van subsidies en leningen

Energiebesparende maatregelen verhogen uw wooncomfort en verlagen uw energierekening. Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. En er zijn leningen met gunstige voorwaarden die u kunnen helpen als u te weinig spaargeld heeft. Benieuwd naar de beschikbaar subsidies en financieringsmogelijkheden? Doe de subsidiecheck van Duurzaam Bouwloket. 

Subsidie voor energiebesparende maatregelen voor particuliere woningen

U kunt als woningeigenaar een eenmalige subsidie van maximaal € 90,- aanvragen voor energiebesparende maatregelen in huis. De regeling opent met terugwerkende kracht op 1 juli 2020. De subsidie wordt maximaal 250 keer verstrekt. Kijk voor meer informatie over deze subsidieregeling op de informatiepagina.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van de overheid biedt uitkomst als u zelf geen spaargeld heeft. Met deze lening kunt u tegen een aantrekkelijke rente uw energiebesparende maatregelen financieren. Zo kunt u ook zonnepanelen plaatsen en uw huis beter isoleren.

Nieuwbouw

Gaat u een eigen huis bouwen? Dan moet u rekening houden met de huidige wetgeving. Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het aardgasnet. Dit betekent dat nieuwe woningen geen gasaansluiting meer hebben. Zo reduceren we de CO²-uitstoot. In de folder aardgasloos bouwen vindt u meer informatie over alternatieve verwarmingsmethodes. 

Huurwoning

Woont u in een huurwoning? Dan kan SallandWonen u verder helpen met het energiezuiniger maken van uw woning.