Zonnepanelen op rood pannendak

Duurzaam huis

Uw woning verduurzamen

Je huis energiezuiniger maken: ook jij kunt nú wat doen. Door stap voor stap slimme maatregelen te nemen profiteer je van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Maar waar begin je? En wat is de beste oplossing voor de woning? Met de online woningscan van Duurzaam Bouwloket krijg je snel inzicht in de mogelijkheden. 

Energieloket: Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijke en professionele energieloket voor onze gemeente. Je kunt er terecht voor advies over het verduurzamen van het huis. Op de website vind je alle informatie over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsregelingen. Heb je een vraag of wil je advies? Bel of mail de helpdesk. De onafhankelijke adviseurs staan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur voor u klaar.

Inloopspreekuur

Elke derde dinsdag van de maand organiseert het energieloket een inloopspreekuur. De energievakmannen beantwoorden al je vragen over het verduurzamen van je huis. Ook weten ze alles over beschikbare subsidies. Je kunt zonder afspraak binnenlopen.

  • Tijdstip: 19:30 - 21:00 uur
  • Locatie: DeBuut (Zwanenwoerd 1a, 8102 BE Raalte)

Gratis energiescan

Als woningeigenaar in de gemeente Raalte is het ook mogelijk om een gratis energiescan aan te vragen. Met zo'n scan krijg je snel en eenvoudig inzicht in de mogelijkheden. Na afloop krijg je een rapport met aanbevelingen en tips toegestuurd. De energiescan wordt uitgevoerd door de Sallandse Energievakmannen. Je kunt ook kiezen voor een gratis adviesgesprek van 1,5 uur.

Subsidies

Ben je benieuwd welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn? Bekijk de subsidiepagina of doe de subsidiecheck.

Nieuwbouw

Ga je een eigen huis bouwen? Dan moet je rekening houden met de huidige wetgeving. Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het aardgasnet. Dit betekent dat nieuwe woningen geen gasaansluiting meer hebben. Zo reduceren we de CO²-uitstoot. 

Huurwoning

Woon je in een huurwoning? Dan kan SallandWonen je verder helpen met het energiezuiniger maken van de woning.

Contact Duurzaam Bouwloket

Heb je een vraag of wil je advies? Op werkdagen zijn de onafhankelijke adviseurs van Duurzaam Bouwloket tussen 8:30 en 17:00 uur bereikbaar.