Duurzaam huis

Heeft u een eigen woning? Dan zijn er veel energiebesparingsmogelijkheden. Energie besparen of zelf opwekken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bekijk de 12 meest voorkomende verbeteropties:

Wat past bij mijn huis?

Er zijn verschillende besparingsmogelijkheden en elke woning is anders. De online scan van de Rijksoverheid geeft u snel inzicht in de besparingsmogelijkheden van uw woning. Wilt u liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met het Energieloket Salland via energieloketsalland@gmail.com. Zij komen graag bij u langs voor onafhankelijk, vrijblijvend en gratis advies op maat.

Profiteer van subsidies en leningen

Energiebesparende maatregelen verhogen uw wooncomfort en verlagen uw energierekening. Maar u heeft wel geld nodig om uw woning energiezuiniger en duurzamer te maken. Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. En er zijn leningen met gunstige voorwaarden die u kunnen helpen als u te weinig spaargeld heeft.

Op www.verbeterjehuis.nl vindt u een energiesubsidiewijzer. De subsidiewijzer toont u een overzicht van de beschikbare subsidies en leningen.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen voor particuliere woningen

U kunt als woningeigenaar een eenmalige subsidie van maximaal € 90,- aanvragen voor energiebesparende maatregelen in huis. De regeling opent met terugwerkende kracht op 1 juli 2020. De subsidie wordt maximaal 250 keer verstrekt. Kijk voor meer informatie over deze subsidieregeling op de informatiepagina.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening van de overheid biedt uitkomst als u zelf geen spaargeld heeft. Met deze lening kunt u tegen een aantrekkelijke rente uw energiebesparende maatregelen financieren. Zo kunt u ook zonnepanelen plaatsen en uw huis beter isoleren.

Nieuwbouw

Gaat u een eigen huis bouwen? Dan moet u rekening houden met de huidige wetgeving. Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het aardgasnet. Dit betekent dat nieuwe woningen geen gasaansluiting meer hebben. Zo reduceren we de CO²-uitstoot. In de folder aardgasloos bouwen vindt u meer informatie over alternatieve verwarmingsmethodes. 

Huurwoning

Woont u in een huurwoning? Dan kan SallandWonen u verder helpen met het energiezuiniger maken van uw woning.