Dementie

Herkent u de signalen van dementie?

Waarschijnlijk kent u wel iemand met dementie in uw eigen familie, of daarbuiten.

Dementie komt steeds vaker voor. Dit komt onder andere door de vergrijzing. Ook wonen mensen met (beginnende) dementie steeds langer thuis.

Voor mensen met dementie en hun naasten is het prettig dat ze zo lang mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij, maar daarbij hebben ze uw hulp nodig!

Daarom is het belangrijk dat u dementie kunt herkennen en dat u weet hoe u hier mee om moet gaan. Samen, van gemeente tot politie en van buurman tot bakker, kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie mee kunnen doen in hun omgeving.

Raalte Dementievriendelijk

De gemeente Raalte wil graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Wat doen we precies om dit te bereiken?

  • We maken mogelijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk in de eigen omgeving kunnen blijven wonen, meetellen, meedoen en zich veilig voelen.
  • We dragen bij aan kennis over dementie en geven tips over het opmerken van dementie.
  • We verhogen de levenskwaliteit van onze inwoners met dementie en ondersteunen hun mantelzorgers, familieleden en vrienden.
  • We organiseren activiteiten om bewustzijn en begrip rondom dementie te creëren.

Een van deze acties is het organiseren van de theatervoorstelling ‘Dag Mamma’ op 16 oktober 2017.

Theatervoorstelling ‘Dag Mama’

Op 16 oktober organiseren we de theatervoorstelling ‘Dag Mamma’ in het Hoftheater. Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt u in de huid van mensen met dementie. U beleeft én begrijpt daardoor wat de ziekte met hem of haar doet. Met de u aangereikte inzichten en praktische handvatten uit psychologie en hersenkunde kunt u vervolgens het beste geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Speciaal voor mantelzorgers, ondernemers en zorgprofessionals in onze gemeente stellen we gratis kaarten beschikbaar.

Kaarten bestellen

Voor de voorstelling op maandagavond 16 oktober om 19:30 uur kunt u hier inschrijven voor een gratis kaart. De voorstelling is in het Hoftheater in Raalte.

Bent u mantelzorger van iemand met dementie? Via het aanmeldformulier voor mantelzorgers kunt u maximaal twee kaarten per zorgvrager bestellen. 

Bent u ondernemer in de gemeente Raalte en heeft u in uw werk te maken met dementie? Via het aanmeldformulier voor ondernemers kunt u een ticket voor de voorstelling bestellen.