Deelauto’s

In de gemeente Raalte kun je gebruik maken van een deelauto. Zo betaal je alleen voor een auto wanneer je deze nodig hebt. Ook zijn er veel minder auto’s nodig als we vaker onze auto delen. Zo is er minder uitstoot en minder ruimte nodig voor parkeerplaatsen. Je kan zowel je eigen auto aanbieden als zelf een auto huren. Het gebruik maken of aanbieden van een deelauto heet autodelen. 

Aanbieders in de gemeente Raalte 

Greenwheels

Greenwheels is een bedrijf met deelauto’s in de openbare ruimte. In de gemeente staan er 4. Deze staan in Raalte aan de Schapenstraat, de Grutto, de Lijsterbesstraat en bij het station. Wil je gebruik maken van een deelauto van Greenwheels? Maak dan op de site van de aanbiederexterne-link-icoon een account aan. Vervolgens kun je via een app op je smartphone een auto reserveren. Met dezelfde app open en sluit je ook de auto. Alle deelauto’s hebben een vaste locatie waar je ze op kunt halen en aan het einde van je rit ook weer terugbrengt. Zo hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplek.

SnappCar

SnappCar is een platform waar iedereen diens auto kan aanbieden. Als aanbieder help je iemand die eventjes een auto nodig heeft en verdien je geld aan je auto wanneer je deze niet gebruikt. Als huurder betaal je alleen voor het moment dat je de auto in je bezit hebt. Op de site van SnappCarexterne-link-icoon vind je waar in de buurt auto’s beschikbaar zijn. 

’t Natuurlijk Huus

’t Natuurlijk Huus in Raalte heeft op eigen initiatief een deelauto gelanceerd. Deze auto staat aan de Hogebroeksweg in Raalte. Op de site van ’t Natuurlijk Huusexterne-link-icoon staat informatie over de deelauto en het reserveren.